Otkup akcija od Telekoma dobar njihovu vrednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkup akcija od Telekoma dobar njihovu vrednost

BEOGRAD -

Otkup 20 odsto akcija “Telekoma Srbija” od grčke kompanije “OTE” omogućiće dodatno jačanje korporativnog upravljanja kompanije i efikasniju realizaciju ambicioznih investicionih planova u zemlji i regionu, izjavio je danas u Beogradu državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

Državni sekretar Nikezić je u izjavi Tanjugu istakao kako će kupovina imati pozitivan uticaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vrednost akcija jednog od najznačajnijih srpskih preduzeća.

”Vrednost akcija ‘Telekoma’ ima poseban značaj za građane Srbije kojima će akcije biti podeljene u prvoj polovini 2012.”, naveo je državni sekretar.

Nikezić je napomenuo da je Vlada Srbije na sednici u četvrtak dala saglasnost njenim predstavnicima u Skupštini i Upravnom odboru “Telekoma Srbija” da glasaju za otkup akcija, koje su od 1997. u vlasništvu kompanije OTE iz Atine.

Državni vrh je dao instrukciju menadžmentu “Telekoma” da, u koordinaciji sa Vladom Srbije inicira otkup akcija u vlasništvu OTE neposredno posle nedavno završenog tendera za prodaju 51 odsto akcija “Telekoma”, precizirao je on.

Kako je naveo Nikezić, minimalna cena koju je vlada postavila na tenderu za prodaju 51 odsto akcija “Telekoma” od 1,4 milijardi evra bila je oko 45 odsto viša od dogovorene cene od 380 miliona evra za otkup 20 odsto akcija u vlasništvu OTE.

”Vlada je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa OTE, čije je učešće u upravljanju u prethodnih 14 godina značajno doprinelo modernizaciji kompanije kroz transfer znanja i tehnologija, naročito u oblasti finansija i mobilne telefonije”, istakao je Nikezić.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.