Dulić oštetio državu i neplaćanjem dažbinama

Izvor: Kurir, 15.Okt.2012, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić oštetio državu i neplaćanjem dažbinama

Prikupljena dokumentacija, odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država, među kojima su i Srbijagas, Železnica Srbije, Telekom i Elektroprivreda Srbije

BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević trebalo bi do sredine nedelje da dobije od policije dopunu krivične prijave protiv bivšeg ministra Olivera Dulića koja se odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na pribavljanje imovinske koristi Nuba investu čime je učinjena višemilionska šteta budžetu Srbije

Prikupljena dokumentacija, odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država, među kojima su i Srbijagas, Železnica Srbije, Telekom i Elektroprivreda Srbije. Dulić je, kako se navodi, tužilaštvu za organizovani krminal predao sva tri pasoša koja poseduje - srpski, hrvatski i diplomatski pasoš u kojem je važeća viza za Kanadu.

Ta dokumenta koristiće se kao dokaz u sudskom postupku. Mediji su ranije preneli da bi Dulić, kao član parlamentarne delegacije u Interparlamentarnoj uniji, trebalo da iduće sedmice putuje u Kanadu, o čemu odluku sada treba da donese Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u petak, 12. oktobra Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Optužni predlog podnet je i protiv Dulićevog saradnika u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka. Dulić je u utorak, 9. oktobra saslušan u Tužilaštvu posle čega je pušten. Duliću je u ponedeljak, 8. oktobra Skupština Srbije ukinula poslanički imunitet na koji se pozvao prilikom pokušaja policije da ga uhapsi u subotu, 6. oktobra. Oliver Dulić je u više navrata negirao da je zloupotrebio službeni položaj.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dulić oštetio državu i neplaćanjem dažbina

Izvor: Kurir, 15.Okt.2012

Prikupljena dokumentacija, odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država, među kojima su i Srbijagas, Železnica Srbije, Telekom i Elektroprivreda Srbije..BEOGRAD - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević trebalo bi do sredine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.