Zlato, tri rekorda i norma za Amelu

Izvor: B92, 14.Jul.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato, tri rekorda i norma za Amelu

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu.

Terzićeva je u finalnoj trci u Finskoj pobedila u vremenu 4:05,69 minuta i na taj način postavila lični, nacionalni i rekord šampionata.

Ovim rezultatom srpska atletičarka je ispunila normu za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 10. do 18. avgusta u Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

U sjajnom finalu na 1.500m Terzićeva je istrčala trku karijere, a bila je brža od Korine Herer (4:07,71 min) i Lauri Muir (4:08,19).

"Jako sam srećna. Dan pred trku sam imala nekih poteškoća sa zadnjom ložom, ali sam za finale bila spremna i trčala sam hrabro. Još uvek nisam svega svesna, ali sam prezadovoljna trkom i mojim rezultatom", izjavila je Terzićeva.

U nedelju će u finalu nastupiti i Marija Vučenović, u bacanju koplja (16:30). U subotu je evropski šampion postao Emir Bekrić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlato, tri rekorda i norma za Amelu

Izvor: B92, 14.Jul.2013

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu...Terzićeva je u finalnoj trci u Finskoj pobedila u vremenu 4:05,69 minuta i na taj način postavila lični, nacionalni i rekord šampionata...Ovim rezultatom srpska atletičarka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.