Za uspeh nisu važne godine

Izvor: RTS, 23.Nov.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za uspeh nisu važne godine

Na Svetskom prvenstvu u Americi u apsolutnoj kategoriji za veterane, Slavko Stanišić iz pančevačkog džudo kluba "Dinamo" osvojio je zlatnu medalju, a bronzanu u kategoriji do 100 kilograma.

Džudista Slavko Stanišić je u veoma jakoj konkurenciji još jednom dokazao da za osvajanje trofeja godine nisu bitne, već samo upornost i veliki rad. Slavku i dalje nije teško da svakog dana trenira dva puta.

"Naporni treninzi su garancija za svakog sportistu da kad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izađe na borilište da će biti spreman. U mom slučaju se dokazalo da se može postići i vrhunski rezultat u konkurenciji najboljih takmičara na svetu. Bilo je zaista predivno na pobedničkom postolju slušati srpsku himnu, ali i posmatrati sve ostale kako postrojeni to isto čine", kaže Stanišić.

Mladi džudisti Dinama imaju od koga da uče i nauče kako se postaje svetski šampion. Filip Rinkovec, Andreja Stojadinov i Nikola Dostić kažu da žele da idu stopama svog mnogo starijeg kolege.

Najveći uspeh Slavka Stanišića do sad je bilo osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 1986. godine i srebrne na Mediteranskim igrama u Siriji godinu dana kasnije.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.