UEFA podržala zimski Mundijal

Izvor: B92, 24.Feb.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA podržala 'zimski Mundijal'

UEFA je podržala predlog Radne grupe FIFA da pomeri termin održavanja Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru za novembar i decembar.

Radna grupa Fife predložila je da se Mundijal u Kataru 2022. godine održi na zimu, posle šestomesečnih konsultacija o promeni termina ali i zabrinutosti zbog visokih temperatura u Kataru tokom leta.

"Uefa podržava preporuku promene kalendara da se Svetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstvo 2022. godine u Kataru održi od kraja novembra do kraja decembra. Uefa veruje da bi za dobrobit fudbalera i navijača turnir trebalo da se održi tokom zime i sada se čeka konačna odluka Izvršnog komiteta Fife, u martu", navodi se u saopštenju.

Promena datuma bi mogla da poremeti domaća evropska fudbalska takmičenja, ali Uefa navodi da će pronaći rešenje.

"Ne mislimo da će biti velikih problema u pomeranju takmičenja u sezoni 2022/2023. Takodje, svesni smo da takmičenja mogu biti skraćena i da bi period odsustva igrača može biti smanjen", piše u saopštenju.

Fifa će konačnu odluku doneti na sastanku Izvršnog odbora 19. i 20. marta u Cirihu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA: FIFA uz tebe smo

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015

Evropska fudbalska unija podržala predlog Radne grupe Svetske fudbalske federacije o održavanju Svetskog prvenstva 2022. u novembru i decembru...Foto: Guliver/Getty Images/Harold Cunningham..Radna grupa FIFA predložila je da se Mundijal u Kataru 2022. godine održi na zimu, posle šestomesečnih konsultacija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.