Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centru Beograda otvoren "Mundijalski trg"

U centru Beograda danas je otvoren "Mundijalski trg" odakle će u narednih mesec dana ljubitelji fudbala moći da prate prenos svih utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu na video-bimu.

- Na ovaj način ćemo podržavati našu reprezentaciju i generalno fudbal i Svetsko prvenstvo - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić novinarima na otvaranju "Mundijalskog trga", na Trgu Nikole Pašića.

On je istakao da je velika stvar učestvovati na Svetskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i dodao da se naša reprezentacija plasirala među 32 najbolje na svetu.

- To je već veliki uspeh i sve dalje što postignu bićemo ponosni na njih, a nadam se da će taj uspeh biti samo veći. Hvala svima koji su učestvovali u ovome. Mislim da će Beograđani uživati i da ćemo zajedno odavde, sa ovog trga, slaviti pobede naše reprezentacije - dodao je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da će "Mundijalski trg" biti "kutak" za sve navijače, ne samo naše reprezentacije, kao i za turiste koji dođu u srpsku prestonicu.

On je naveo da će se na video bimu prenositi sve utakmice u narednih mesec dana, a da je već za sutra planirano i svojevrsno "proširenje" Mundijalskog trga, tako što će u saradnji sa osnovnim školama i školama fudbala biti organizovane revijalne utakmice.

Otvaranju "Mundijalskog trga" na Trgu Nikole Pašića, prisustvovali su i naši nekadašnji reprezentativci Miloš Ninković, igrač fudbalskog kluba "Sidnej" iz Australije i Marko Petković, igrač fudbalskog kluba "Spartak".

Ninković je izrazio zadovoljstvo što je Srbija, posle osam godina, ponovo na Svetskom prvenstvu i dodao da je prva utakmica najvažnija i najteža, te da od nje dosta zavisi da li će naša reprezentacija proći grupnu fazu takmičenja.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mundijal u malom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2018

O tome ko bi mogli biti favoriti Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji i zašto govore ljubitelji fudbala koji se tradicionalno okupljaju i razmenjuju sličice fudbalera za album u centru Beograda. Sudeći po njihovim analizama, Brazil je favorit za osvajanje trofeja, a zatim slede Argentina, Nemačka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.