Top 10 najboljih LoL timova u sezoni 7

Izvor: B92, 13.Jan.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 najboljih LoL timova u sezoni 7

Sa završenim prelaznim rokom i kompletnim sastavima ekipa, ovako izgleda raspored snaga među najboljim LoL timovima.

Očekivano je da ćemo i u narednoj sezoni videti dominaciju korejskih ekipa, pogotovo nakon formiranja tri nova vrhunska sastava koji će povećati rivalitet u LCK ligi i naterati sve ekipe da podignu igru na još viši nivo.

Šta mislite, da li u skorije vreme možemo očekivati opadanje dominacije korejskih timova?

Liga: LCK

Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznenađenje da se trostruki svetski šampioni nalaze na prvom mestu. Tim je, nakon osvajanja prošlogodišnjeg svetskog prvenstva napravio izmene u timu. Na top lejnu se sada nalazi bivši igrač ekipa Fnatic i Immortals Heo “Huni” Seung-hoon, dok je Han “Peanut” Wang-ho zamenio legendarnog Bengija na poziciji džungle. Međutim, jezgro tima ostaje nepromenjeno: Lee “Wolf” Jae-wan, Lee “Faker” Sang-hyeok i Bae “Bang” Jun-sik, kao i trener Kim”kkOma” Jung-gyun koji je potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Ovo će biti sasvim drugačiji SKT od onog na koji smo navikli, sa keri igračima na svakoj poziciji. Ostaje da vidimo kako će to funkcionisati, ali verujem da će Kkoma kao i uvek izvući maksimalni potencijal iz ovih igrača.

Liga: LCK

KT Rolster je napravio najveći potres na transfer tržištu potpisivanjem dvojice najboljih slobodnih agenata, bivšeg top lejnera ekipe Rox Tigers, Song “Smeb” Kyung-ho, kao i bivšeg mid lejnera ekipe Edward Gaming, Won-seok “PawN” Heo.

Ovim potezom KT Rolster stvorio je, barem na papiru, jedan od najmoćnijih super timova u League of Legends istoriji. Smatran najboljim igračem na svetu, uz Fakera, top lejner Song “Smeb” Kyung-ho će se potruditi da nastavi niz i osvoji treću zaredom MVP nagradu korejske LCK lige. Mid lejner “PawN”, bivši svetski šampion sa ekipom Samsung White se nakon dve godine provedene u Kini, i nadamo se prevaziđenih problema sa zdravljem, vratio u Koreju da dokaže zašto je smatran jednim od najboljih mid lejnera na svetu. Go “Score” Dong-bin, veteran koji je u timu KT Rolstera od 2012. godine je produžio ugovor na godinu dana, a bot lejn duo Cho “Mata” Se-hyeong i Kim “Deft” Hyuk-kyu će se sigurno vrlo brzo uigrati, s obzirom da su nesumnjivo jedni od najboljih igrača na svojim pozicijama.

Ukoliko se sklope kockice i razvije hemija među igračima, lako bismo mogli da gledamo u tim koji će okončati dominaciju SKT u narednim godinama.

Liga: LCK

Longzhu je ekipa koje je prošle godine imala velikih problema, iako im je tim bio prepun zvezda. I pored imena kao što su Expession, Flame, Chaser i Coco, tim u 2016. godini nije uspeo da se kvalifikuje za plej-of. Međutim, izgleda da će 2017. godina biti malo drugačija. Bot lejn duo svetske klase Kim “PraY” Jong-in i Kang “GorillA” Beom-hyeon će predvoditi tim u kojem se na top lejnu nalazi Song “Fly” Yong-jun, a na mid lejnu jedan od najperspektivnijih korejskih igrača Gwak “BDD” Bo-seong. Ukoliko Lee “Crash” Dong-woo i Koo “Expession” Bon-taek pruže partije na nivou potencijala koji poseduju, Longzhu bi lako mogao da postane novi Rox Tigers.

Samsung Galaxy ne planira da uspori nakon osvojenog drugog mesta na League of Legends Svetskom Prvenstvu i pobede nad Kongdoo Monster na Inter Extreme Masters Gyeonggi. Celokupni sastav je ostao nepromenjen, a veteran i zvezda ekipe Kang “Ambition” Chan-Yong je izjavio da mu je cilj da osvoji Svetsko prvenstvo uz sav pritisak i očekivanja koja ih prate nakon prošlogodišnjih uspeha. Prednost ove ekipe je nepromenjen roster, ali će svakako morati vredno da rade kako bi ugrozili timove kao što su SKT T1 i KT Rolster.

Liga: LCK

Ovako visoko rangiranje ekipe koja je tek nastala više govori o ostatku sveta nego o samoj ekipi Afreeca Freecs. Postoji dobra šansa da bi ovaj Afreeca tim, sa gomilom super zvezda mogao da postane Longzhu 2017. godine. Međutim, kada se pogleda odnos snaga sa ostatkom sveta, uvek je najsigurnija opklada ići sa južnokorejskom ekipom. Ukoliko bivši MVP Svetskog prvenstva Jang “MaRin” Gyeong-hwan uspe da se prilagodi u novoj ekipi, nakon sezone provedene u Kini koju verovatno želi da zaboravi, i pravilno predvodi ovu ekipu, možda peta pozicija i nije najviši domet ovog tima za narednu sezonu.

Liga: LPL

Dosta govori činjenica da je jedna nadprosečna ekipa odlučila da ostane na okupu nakon sezone u kojoj nisu postigli očekivane rezultate. Uz KT Rolster, Team WE su bili najbolja ekipa na svetu koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo prošle sezone, izgubivši nakon magičnog povratka ekipe I May u finalu regionalne kineske lige. Obzirom da su glavni rivali Royal Never Give Up, i posebno Edward Gaming, znatno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, ovo bi mogao da bude povratak Team WE na sam vrh kineske scene. Potpisivanje Jeong “Raison” Soo-bin, talentovanog južnokorejskog AD kerija kome je tek istekla jednogodišnja suspenzija zbog elo bustovanja, mogla bi da bude pun pogodak ukoliko se dobro uklopi u tim.

Liga: NA LCS

Najpopularniji severnoamerički tim izgubio je jednog od najboljih i najpopularnijih igrača AD kerija Yiliang “Doublelift” Penga. Na njegovo mesto dolazi bivši TSM AD keri Jason “WildTurtle” Tran koji predstavlja korak unazad, ali nedovoljno da bi značajno poremetio ekipu. Ova postava je po svim parametrima još uvek najbolja u Severnoj Americi i još uvek ima zlatnog dečka Soren “Bjergsen” Bjerga, koji će predvoditi ekipu do samog vrha NA LCS-a.

Liga: EU LCS

Iako je ova ekipa poklekla na Svetskom Prvenstvu 2016, G2 je u regularnom delu sezone bio najbolja evropska ekipa. Vlasnici G2 Esporta su procenili da nema potrebe za promenom u ekipi i da su loše partije na Svetskom Prvenstvu rezultat psihološke prirode i danak neiskustvu, tako da je sastav ostao neizmenjen uz dodatak Veldon Grina kao pomoćnog trenera. Obzirom da se odnos snaga među evropskim ekipama nije značajno promenio, možemo da očekujemo da G2 bude vodeća ekipa za evropsku krunu. Ukoliko prebrode mentalne barijere i steknu dodatno iskustvo, možda njihov pohod na Svetsko prvenstvo sledeće godine bude mnogo uspešniji.

Liga: NA LCS

Nakon uspešne 2016. godine, Cloud9 – jedina severnoamerička ekipa koja je uspela da se plasira u plejof Svetskog prvenstva 2016, ulazi u novu sezonu sa blagim promenama. Huan “Contractz” Arturo Garsiju će u džungli zameniti Vilijam “Meteos” Hartmana. Contractz je eksplodirao prethodne sezone u NA Challenger series, tako da se očekuje da i ove sezone nastavi da pruža odlične partije. Pored ove promene, ostatak tima je ostao nepromenjen, što bi trebalo da im donese blagu prednost u odnosu na ostale protivnike, barem na samom početku nove sezone.

Liga: NA LCS

Nakon što je vlasnička grupa Philadelphia 76ersa preuzela Team Dignitas, njihov League of Legends tim je doveo velika pojačanja u vidu južnokorejskih zvezda Kim “Ssumday” Chan-ho i Lee “Chaser” Sang-hyun kao i severnoameričkog AD kerija Bendžamin “LOD” DeMunka. Na papiru, ovaj sastav bi čak mogao da bude najjači u Severnoj Americi, ali moraće da se uigraju i za početak dokažu višim plasmanom od ekipe Cloud9.

Ko su vaši favoriti?

Autor: Bojan Nešić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.