Tijeri Anri se oprostio od reprezentacije

Izvor: Politika, 15.Jul.2010, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijeri Anri se oprostio od reprezentacije

Francuski fudbaler Tijeri Anri rekao je danas u Njorku da se oprostio od reprezentacije sa kojom je osvajao svetsko i evropsko prvenstvo.

Anri je ovo objavio po dolasku u Njujork, gde treba da bude predstavljen u svom novom klubu, Red Bulsima iz američke lige (MLS).

„Neću raditi što i Dejvid Bekam i putovati između SAD i Evrope. Ovo je kraj za mene u reprezentaciji”, rekao je 32-godišnji napadač.

Zanimljivo je da je Anri za Francsku debitovao 1997. u prijateljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmici protiv Južne Afrike, selekcije protiv koje je nedavno na Mundijalu odigrao i svoju poslednju utakmicu u dresu „trikolora”.

„To je bila moja poslednja utakmica. Ironično, ali prvu utakmicu za reprezentaciju takođe sam igrao protiv Južne Afrike”, naveo je on.

Anri je priznao da je odluku doneo pre početka Mundijala u Južnoj Africi.

„Nisam to mogao da saopštim pred turnir, jer se takve stvari, jednostavno, ne govore uoči velikih takmičenja kao što je Mundijal”, zaključio je Anri.

Anri je za reprezentaciju odigrao 123 utakmice i postigao 51 gol.

Beta-AP

objavljeno: 15/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.