Teo drugi, Bogdan peti igrač Evrope

Izvor: Prva.rs, 28.Jan.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teo drugi, Bogdan peti igrač Evrope

Pored Teodosića, među najboljima se našao još jedan srpski košarkaš – Bogdan Bogdanović, koji je zauzeo peto mesto, ispred Paua Gasola i Dirka Novickog.
Ono što je posebno zanimljivo je da su Teodosić i Bogdanović dobili ubedljivo najviše glasova navijača – svaki preko 29.000.
Teodosić i Bogdanović su svoje mesto među najboljima prvenstveno izborili zbog sjajnih igara u dresu reprezentacije Srbije sa kojom su osvojili srebro na >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Svetskom prvenstvu u Španiji. Ne treba zaboraviti ni da su obojica blistali u moskovskom CSKA i Partizanom, kako u Evroligi, tako i u domaćim šampionatima. 

Parker je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg košarkaša ‘Starog kontinenta’ u izboru FIBA Evrope, pošto je kumulativno dobio najveći broj glasova eksperata i navijača. Francuz je priznanje dobio posebno zahvaljujući igrama u dresu San Antonio Sparsa, sa kojima je osvojio četvrti šampionski prsten u NBA ligi, što je rekord za jednog Evropljanina. 

“Drago mi je zbog ovog priznanja koje nagrađuje našu sjajnu sezonu sa Sparsima koja je okončana titulom u NBA ligi. Vratili smo se sjajno posle poraza od Majami Hita godinu dana ranije i ovo je sjajno. Prikazali smo stil košarke koji je bio gotovo savršen”, rekao je Parker. 

Parkeru je to drugo priznanje najboljeg košarkaša Evrope i tako se pridružio društvu u kojem su već Dirk Novicki, Pau Gasol i Andrej Kirilenko. 

Iza Parkera i Teodosića našao se Francuz Boris Dijao, a njih su sledili Goran Dragić iz Slovenije, Bogdanović, Gasol, Novicki i Španac Serhio Rodriges. Mesto među najboljom desetoricom izborili su i litvanski košarkaš Jonas Valančunas i Alesandro Đentile iz Italije.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evroliga

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.