Srpski basketaši srebrni na SP

Izvor: B92, 08.Jun.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski basketaši srebrni na SP

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3' osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, pošto je u finalu poražena od Katara sa 18:13.

Srpski basketaši na taj način nisu uspeli da odbrane titulu osvojenu pre dve godine u Atini, ali su još jednom pokazali da su u samom svetskom vrhu.

Srebrnu medalju osvojili su Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović. U odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tim koji je pre četiri godine osvojio zlato, Milana Boškovića zamenio je Dejan Majstorović.

Treće mesto osvojila je Rusija, koja je sa 19:18 pobedila selekciju Litvanije.

Reprezentacija Srbije je do finala došla sa skorom od sedam pobeda i jednog poraza. U grupnoj fazi je slavila protiv Indonezije, Japana, Kine i Slovenije, a poražena je jedino od Hrvatske.

U osmini finala viđen je duel sa Sjedinjenim Državama, koje su momci predvođeni kapitenom Domovićem dobili sa 19:15. U četvrtfinalu su slavili protiv Rumunije sa 22:21, a potom i domaćina u polufinalu sa 19:11, pre poraza u borbi za zlato.

U ženskoj konkurenciji, titulu su osvojile Amerikanke, koje su pobedile Rusiju sa 15:8.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katar srpskim basketašima uzeo zlato

Izvor: Sportal.rs, 08.Jun.2014

Reprezentacija Srbije u basketu "tri na tri" osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi, pošto je u finalu poražena od Katara sa 18:13.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.