Srpski basketaši dobili rivale na SP

Izvor: RTS, 18.Feb.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski basketaši dobili rivale na SP

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 igraće u Grupi A na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu, zajedno sa selekcijama SAD, Holandije, Turske i Južne Koreje, odlučeno je žrebom.
Svetsko prvenstvo ove godine igra se od 18. do 23. juna u Amsterdamu, a selekcija Srbije brani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << titulu osvojenu prošle godine.

U Grupi A, osmim Srbije, igraće reprezentacije SAD, Holandije, Turske i Južne Koreje, dok će u Grupi B biti Rusija, Mongolija, Ukrajina, Estonija i kvalifikant.
Grupu C čine Slovenija, Kina, Litvanija, Katar i ekipa iz kvalifikacija, dok će se u Grupi D takmičiti Japan, Letonija, Brazil, Poljska i još jedna ekipa iz kvalifikacija.
Srbija je poslednje tri godine bila svetski šampion, a u finalima je pobeđivala ekipe koje se takmiče u Grupi A – 2016. "orlovi" su bili bolji od Amerikanaca, a 2017. i 2018. od selekcije Holandije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.