Srbija svetski prvak u basketu „tri na tri”

Izvor: Politika, 27.Avg.2012, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija svetski prvak u basketu „tri na tri”

BEOGRAD – Muška reprezentacija Srbija osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u basketu „tri na tri”, koje je u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) održano u Atini.

Marko Savić, Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero i Milan Bošković u velikom finalu, posle neverovatne završnice, bili su bolji od reprezentativaca Francuske sa 16:13, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Košarkaški savez Srbije na svom sajtu.

Reprezentacija Srbije je protiv iskusne i fizički dominatne selekcije Francuske povela 2:0, ali je većim delom susreta, najviše zbog prednosti rivala u skok igri, bila u rezultatskom zaostatku.

„Trikolori” su na dva minuta pre kraja imali čak četiri poena prednosti (12:8). Međutim, borbeni reprezentativci Srbije nisu pomišljali na predaju. Do kraja susreta fenomenalni Savić postigao je osam uzastopnih poena, od čega dve „dvojke” za nedostižnu prednost 16:12 samo nekoliko sekundi pre kraja meča.

Pored junaka trijumfa Savića, koji je postigao ukupno devet poena, ogroman doprinos pobedi dao je i Domović-Bulut sa sedam postignutih poena.

Treće mesto pripalo je selekciji Ukrajine koja je u meču za bronzanu medalju bila bolja od selekcije Izraela - 19:18.

U konkurenciji seniorki, u velikom finalu, selekcija SAD bila je uspešnija od Francuske - 17:16.

--------------------------------

Ministarka čestitala šampionima sveta u basketu

BEOGRAD – Ministarka sporta Alisa Marić čestitala je danas košarkašima Srbije koji su u basketu „tri na tri” osvojili titulu svetskog prvaka na šampionatu u Atini.

„Najiskrenije čestitke povodom velikog uspeha - osvajanja prvog mesta i zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Atini. Želim Vam sve najbolje u daljoj karijeri i životu, uz uverenje da će Vaša pobeda biti značajan podstrek za bavljenje ovom atraktivnom i sve popularnijom disciplinom, koja će biti uvrštena i na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine”, navela je Marić u čestitki.

Tanjug

objavljeno: 27.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.