Srbija puna samopouzdanja putuje u Australiju

Izvor: RTS, 26.Sep.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija puna samopouzdanja putuje u Australiju

Reprezentacija Srbije u minifudbalu sprema se za put u Australiju, gde će od 1. do 11. oktobra nastupiti na Svetskom šampionatu u Pertu.
Srbija će debitovati na Svetskom prvenstvu u minifudbalu koje će se igrati u Australiji.

"Predstavljaćemo našu zemlju, imaćemo priliku da igramo, ako prođemo grupu, protiv reprezentacije Brazila što je nestvarno, ne znam da li postoji veća motivacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u fudbalu nego igrati protiv Brazila. Iskreno, mislim da je motiv 100 posto", rekao je Siniša Milanov, reperzentativac Srbije u minifudbalu.
Naša selekcija u minifudbalu koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Kijevu zauzela peto mesto, u najjačem sastavu putuje na treće Svetsko prvenstvo u ovom izuzetno interesantnom sportu.
"Mislim da je ovo najjači sastav reprezentacije od kada se igra minifudbal u Srbiji. Najbolji igrači su nam Čedomir Tomčić i Veselin Guberinić", dodao je Milanov.
Srbija se nalazi u izuzetno teškoj grupi na planetarnom prvenstvu u Pertu.
Srbija će biti u grupi sa aktuelnim evropskim i svetskim šampionima Češkom, potom sa aktuelnim šampionima Južne Amerike Čileom i sa Singapurom.
"Biće jako teško, ali mi se nadamo da naši momci mogu da savladaju sve pritiske i da prođu grupu i uđu u eliminacionu fazu takmičenja", napominje Zoran Zdravković, član Srpske Asocijacije minifudbala.
Na Svetskom prvenstvu će nastupiti 32 najbolje svetske reprezentacije, podeljete u osam grupa sa po četiri tima. 
"Ova grupa nam ne da uopšte da se opustimo, što znači da ćemo od prve utakmice ući maksimalno motivisani i dati sve od sebe. Svetski prvak Češka, sa njima smo igrali prošle godine 11, znači nisu nepobedivi, može da se igra sa njima, Čileanci su npoznanica ali i mi smo njima nepoznanica, tako da ćemo se nadmetati i ne treba zaboraviti utakmicu sa Singapurom koju svi računamo kao dobijenu. Uvek su takve utakmice najteže", napominje Siniša Milanov, golman našeg tima.
 U našoj asocijaciji mini fudbala nadaju se najvećem uspehu od 2015, kada su naše selekcije debitovale na velikim takmičenjima. 
"Očekujemo prolaz među 16 najboljih na Svetskom prvenstvu, biće teško, znamo u kakvoj smo grupi, ali nadamo se prolasku među 16 timova sveta, mislim da bi to bio realan uspeh na našem prvom nastupu na Svetskom prvenstvu, a zašto se potom ne nadati i boljem rezultatu", rekao je Jovan Vasilijević iz Srpske asocijacije mini fudbala.
Sam plasman našeg nacionalnog tima na Svetsko prvenstvo u Pertu najveći je uspeh u petogodišnjem radu Srpske Asocijacije minifudbala, a predvođeni Guberinićem, Celinom, Tomčićem, Crnoglavcem, Dakovićem i ostalim reprezentativcima, naši igrači malog fudbala sanjaju velike fudbalske snove.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.