Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2020, 10:56

Srbija 30. na FIFA listi, a 17. u Evropi

Smeši se drugi šešir na žrebu za Mundijal

Pobeda nad Norveškom, poraz od Mađarske i remi sa Turskom je saldo reprezentacije Srbije u oktobarskom ciklusu. I to je bilo dovoljno da na novoj FIFA rang listi skoči za jedno mesto.

Srbija je od danas 30. reprezentacija sveta sa 1.489 bodova, tri više nego pre mesec dana. I bolje je rangirana za jednu poziciju nego u septembru. Orlovi sa Alžirom dele 30. poziciju, a na listi su prestigli Nigeriju.

Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što je još bitnije, reprezentacija Srbije je na 17. mestu kada su u pitanju selekcije samo iz Evrope. I to je bitna stavka, jer će se na osnovu pozicija selekcija na decembarskoj listi određivati šeširi pred žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Prema sadašnjem stanju, 17. mesto bi donelo Orlovima mesto u drugom šeširu i samim tim lakšu situaciju da se bori za prva dva mesta u grupi. A, prvo mesto donosi direktan plasman na SP u Katar, a drugo put u baraž.

Što se tiče cele FIFA liste, prvih pet je ostalo na istim pozicijama: Belgija, Francuska, Brazil, Engleska i Portugalija. Sada je Španija šesta, rotirala se sa Urugvajem, dok je Argentina osma, napravivši rokadu sa Hrvatsom. Na desetom mestu je Kolumbija.

Reprezentacija Škotske, sa kojom će Srbija igrati u finalu baraža za Evropsko prvenstvo, zauzima 45. poziciju na oktobarskoj listi.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.