Srbi spremni: Peruničić izabrao 17 za SP

Izvor: Mondo, 08.Jan.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi spremni: Peruničić izabrao 17 za SP

Rukometaši Srbije u sredu kreću na Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Nemačkoj i Danskoj. Selektor saopštio tim koji putuje u Berlin

Rukometna reprezentacija Srbije završila je pripreme za Svetsko prvenstvo.

Selektor Nenad Peruničić proverio je sve igrače na prijateljskim duelima prethodnih dana, a dan pre polaska na Svetsko prvenstvo saopštio je konačan spisak rukometaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Srbiju će na SP predstavljati 17 igrača, od čega će pravo nastupati imati 16 igrača. To su:

GOLMANI: Vladimir Cupara (Vive Kilce – Poljska), Dejan Milosavljev (Vardar – Makedonija), Svetislav Verkić (Vojvodina), LEVA KRILA: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz – Francuska), Vanja Ilić (Logronjo – Španija), PIVOTMENI: Mijajlo Marsenić (Fukse Berlin – Nemačka), Zoran Nikolić (Konstanca – Rumunija), DESNA KRILA: Bogdan Radivojević (Raj Neker Leven – Nemačka), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), BEKOVI: Miljan Pušica (Minden – Nemačka),  Ivan Mošić (Ademar Leon – Španija), Stefan Vujić (Steaua – Rumunija), Lazar Kukić (La Rijoha – Španija), Draško Nenadić (Pivovarna Celje – Slovenija), Nemanja Obradović (Visla – Poljska), Nemanja Zelenović (Gepingen – Nemačka) i Miloš Orbović (Poli Temišvar – Rumunija).

"Orlovi" put Berlina kreću posle pripremnih mečeva u Skoplju, u kojima su pretrpeli oba poraza od selekcije Makedonije - 37:31 i 28:27.

Jedan od najiskusnijih u redovima reprezentacije Srbije, Nemanja Zelenović, bez obzira na neuspešne testove, veruje da će tim Nenada Peruničića biti bolji na svetskom šampionatu.

"Ova ekipa ima karakter i u njoj leži veliki potencijal. Nas nekoliko igrača se priključilo tek prvog januara i potrebno je vreme da se neke stvari slegnu. Nemamo previše vremena da razmišljamo o onome što je bilo. Znamo tačno gde smo grešili i šta bi trebalo da ispravimo. Odbrana je snaga koja bi trebalo da nas krasi. Odigrali smo dobro u završnici prvog meča, uspeli da popravimo rezultat, a u drugoj utakmici je bilo daleko bolje. Vratiće se i promašeni ziceri", izjavio je Zelenović posle povratka ekipe iz Skoplja.

On očekuje da će Srbija biti spremna za prvi meč na SP, protiv Rusije, u petak 11. januara.

Ni Rusi nisu blistali u pripremnim duelima. Protiv Šveđana su najpre doživeli ubedljiv poraz (29:18), a onda su izborili remi (29:29).

Zelenović ističe da to nije realan odnos snaga.

"Dosta je oscilacija u prijateljskim mečevima. Svašta može da se desi, isprobavaju se novi igrači, uigravaju razna taktička rešenja. I Peruničić je dao šansu svim momcima, to je sigurno radio i selektor Rusije Kokšarov. Rezultati ništa ne govore, nisu realan pokazatelj. Shvatamo ozbiljno svakog protivnika i ostajemo maksimalno skoncentrisani na taj prvi meč. Moramo da se spremimo na svaki detalj u protivničkoj igri", naveo je Zelenović.

U grupi A na Svetskom prvenstvu u Berlinu osim Srbije i Rusije igraće i selekcija Koreje, Francuska, Brazil i domaćin Nemačka. Tri najbolje selekcije nastaviće takmičenje u Top 12 fazi, dok će se ostali timovi boriti za plasman od 13. do 24. mesta.

Prvak sveta će direktno izboriti plasman na Olimpijske igre, dok će ostalih šest reprezentacija imati priliku da se putem interkontinentalnih kvalifikacija domognu Tokija 2020.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rukometaši Srbije sa šestoricom debitanata na SP

Izvor: B92, 08.Jan.2019

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić objavio je danas spisak 17 igrača za Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj...Za početak takmičenja i prvu utakmicu protiv Rusije u petak biće prijavljeno 16 rukometaša...Srbija će igrati u grupi sa Rusijom, Francuskom, Brazilom, Južnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.