Sport uživo: Lens ostao bez najki

Izvor: RTS, 17.Okt.2012, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Lens ostao bez "najki"

Dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo podigla mnogo prašine, ali i prljavštine u taboru "orlova". Sukob selektora sa najiskusnijima, Ivanovićem i Kolarovim. Bane: Uvek ću biti na raspolaganju selektoru Srbije.

15.30 - Belgijski košarkaš Didije Mbenga uhapšen je u Dalasu zbog svađe sa policijom, prenose danas američki mediji. Mbenga se spremao da napusti lokalni restoran kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva policajca ušla i zaustavila ga. Prema izveštajima policije, košarkaš poreklom iz Konga je u alkoholisanom stanju odgurnuo ljude u uniformi i poručio im da mu se sklone sa puta. Ubrzo nakon toga Mbenga je sa lisicima na rukama prebačen u policijsku stanicu.

13.45 - Komesar NBA lige Dejvid Štern rekao je danas da Jao Ming neće biti poslednji veliki kineski košarkaš i da veruje da zvezda u usponu Džeremi Lin može da utiče na razvoj ovog sporta u Aziji. "Najvažnija stvar jeste razvoj košarke u Kini. Ne mislim da je Ming poslednji veliki kineski igrač. On je samo prvi. Mislim da će Linov uticaj biti veliki. On je dokazao nižim igračima da, ako budu razvijali svoje veštine, ne moraju da budu preterano visoki da bi igrali u NBA ligi", rekao je Štern.

13.43 - Kompanija "Najki" demantovala je danas da je na bilo koji način podržavala sistematsko dopingovanje američkog bicikliste Lensa Armstronga. "Odlučno odbacujemo optužbe da smo uplatili 500.000 dolara bivšem predsedniku Međunarodne biciklističke unije Hajnu Verbrugenu, kako bi on prikrio rezultate antidoping testiranja", navodi se u saopštenju kompanije "Najki".

13.30 - I Britanski premijer Dejvid Kameron traži oštre sankcije srpskom fudbalskom savezu zbog nereda u Kruševcu.

13.00 - Očekuje se da UEFA tokom dana pokrene disciplinski postupak protiv Srbije zbog incidenata i rasističkih ispada na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu. Britanski ministar sporta Hju Robertson od Platinija zatražio "oštre sankcije".

Mnogo prašine diglo se posle dva vezana neuspeha reprezentacije Srbije. Nezvanično se govori i o velikoj svađi između selektora i naša dva najiskusnija igrača, Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova, a kapiten nije ni izašao na teren stadiona "Filip Drugi".

"Selektor je sve objasnio. To što sam ostao na klupi pokušaj je šok-terapije. Očigledno da nije uspeo. Treba spustiti loptu i spremati se dalje. Izgubljene bodove ne možemo da vratimo. Ja ću uvek biti na raspolaganju selektoru Srbije", izjavio je Ivanović na pitanje o eventualnom sukobu sa selektorom.

Slična je situacija i sa Aleksandrom Kolarovim, kome je promenjen broj dresa sa "11" na "3", kako bi mu se naglasilo da on, zapravo, igra na poziciji beka. Priča se da je prvotimac Sitija burno reagovao, čak i da je malo nedostajalo da napusti reprezentaciju.

"Ne možemo Bane i ja da budemo jedini krivci za poraz od Belgije, mada kao najiskusniji igrači prihvatamo najveći deo odgovornosti", izjavio je Kolarov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sport uživo: Skoplje, ukupno 14 povređenih

Izvor: RTS, 17.Okt.2012

Dva uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo podigla mnogo prašine, ali i prljavštine u taboru "orlova". Sukob selektora sa najiskusnijima, Ivanovićem i Kolarovim. Bane: Uvek ću biti na raspolaganju selektoru Srbije. ..19.55 - Ne morate biti Španac, Brazilac ili Portugalac pa da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.