Škotska otpustila selektora Levina

Izvor: B92, 05.Nov.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škotska otpustila selektora Levina

Kreg Levin dobio je otkaz sa mesta selektora Škotske, nakon samo dva osvojena boda u četiri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014.

Fudbalski savez Škotske (SFA) moraće da Levino isplati skoro million evra odštete, i odredi ko će voditi tim 14. novembra protiv Luksemburga u prijateljskom meču.

Kao privremeni naslednik Levina pominje se selektor U21 selekcije Bili Startk, ali i direktor reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SFA Mark Vot. Levinov dosadašnji asistent Piter Hjuston je odbio posao zbog obaveza u Dandi Junajtedu.

Škotska je pre skoro tri nedelje poražena od Škotske u poslednjem kvalifikacionom meču u 2012. godini, a SFA je sa konačnom odlukom očigledno čekala kako bi smirila tenzije oko nacionalnog tima.

Smena Levina nije obradovala sve reprezentativce, a među prvima SFA je kritikovao vezni igrač Stouk Sitija Čarli Adam.

“Čuo sam da je Kreg Livajn prošlost. Neverovatno. Ne mogu da verujem das u škotske novine dobile ono što su tražile”, napisao je na tviteru Adam.

Levin je imao najgori start u istoriji škotskog nacinalnog tima u poslednjih 60 godina. On je Škotsku preuzeo u decembru 2009. godine, a trebalo je da tim vodi do završnice Mundijala 2014.

Od 12 takmičarskih mečeva Škotska je pod Levinom dobila samo tri, a u kvalifikacijama za SP u Brazilu osvojila je samo dva boda iz četiri utakmice.

Nekoliko kandidata se pominje kao potencijalni naslednici Levina, uključujući Gordona Strahana i Ovena Kojla koji su slobodni. Među kandidatima je i Aleks Mekliš koji je dobio otkaz u Aston Vili proteklog leta.

Sledeći kvalifikacioni meč Škoti će igrati u martu protiv Velsa u Glazgovu i Srbije u Beogradu (možda). Vels je u Kardifu savladao Škotsku 2:1 golovima Gereta Bejla u poslednjih deset minuta, dok nije bilo golova u duelu sa “Orlovima” u Glazgovu na premijeri kvalifikacija u septembru.

Glavni favoriti na kladionicama za novog selektora Škotske:

Gordon Strahan, kvota 7/4

Oven Kojl, 12/1

Aleks Mekliš, 12/1

Volter Smit, 12/1

Bili Dejvis, 12/1

Džo Džordan, 15/2
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škoti otpustili selektora Livejna

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Nov.2012

Fudbalski savez Škotske otpustio je selektora nacionalne reprezentacije Krejga Livejna, preneli su ostrvski mediji.. . Pod vođstvom Livejna, koji je preuzeo dužnost u decembru 2009. najbolji škotski fudbaleri osvojili su samo dva boda na četiri utakmice A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Škotska otpustila selektora Levina

Izvor: BanjalukaLive.com, 05.Nov.2012

Kreg Levin dobio je otkaz sa mjesta selektora Škotske, nakon samo dva osvojena boda u četiri meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. Fudbalski savez Škotske (SFA) moraće da Levino isplati skoro million evra odštete, i odredi ko će voditi tim 14. novembra protiv Luksemburga u prijateljskom...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.