SP: Policija traži bolje uslove

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Policija traži bolje uslove

Brazilska federalna policija tražila je povećanje plata i poboljšanje bezbednosnih uslova rada tokom fudbalskog prvenstva sveta na leto.

Policija je saopštila da će prestati sa radom u utorak i sredu.

"Dostigli smo kritičnu situaciju i sutra ćemo zaustaviti rad širom zemlje. Imamo niz aktivnosti programiranih do kraja godine, a nadamo se da neće prouzrokovati zastoj svetskog prvenstva. Nadamo se da neće doći do toga uprkos činjenici da su brazilskom bezbednosnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistemu potrebne reforme", rekao je AFP-u predsednik saveza nacionalne federalne policije Žones Borges Leal, čije kolege navode da su im plate zamrznute sedam godina.

Oko 100 policajaca protestovalo je u ponedelja na Aveniji Paulista u Sao Paulu ispred poslovnog centra u kojem je održan seminar o bezbednosti predstojećeg Mundijala.

Fudbalsko prvenstvo sveta u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula, a Sao Paulo je domaćin premijerne utakmice između domaćina i selekcije Hrvatske.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Policija traži bolje uslove

Izvor: B92, 24.Feb.2014

Brazilska federalna policija tražila je povećanje plata i poboljšanje bezbednosnih uslova rada tokom fudbalskog prvenstva sveta na leto...Policija je saopštila da će prestati sa radom u utorak i sredu..."Dostigli smo kritičnu situaciju i sutra ćemo zaustaviti rad širom zemlje. Imamo niz aktivnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.