SP: Norveška u finalu, Hrvati promašili pobedu

Izvor: N1 televizija, 27.Jan.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Norveška u finalu, Hrvati promašili pobedu

Rukometaši Norveške savladali su Hrvatsku 28:25 posle produžetka i plasirali se u finale Svetskog prvenstva. Za zlato u Parizu će se boriti sa domaćinom Francuskom.

Meč prepun preokreta Hrvatske je mogla da dobije u poslednjoj sekundi regularnog dela, ali je Torbjorn Bergerund odbranio sedmerac Zlatku Horvatu.

Hrvatska je stigla do +2 u dodatnom periodu, ali Vikinzi prave seriju 6:1 za preokret i prvo finale na SP u svojoj istoriji.

Nosio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ih je Bjarte Mirhol koji je bez promašaja stigao do šest golova, dok je pet postigao Kristijan Bjornsen.

Two finalists.

Only one IHF World Champion.#FRANOR#Handball2017#PhenomenalHandballpic.twitter.com/y7GoeVyMzM

Najefikasniji kod Hrvata bio je tragičar Horvat sa šest, dok je podbacio Domagoj Duvnjak sa svega tri, uz čak deset promašaja.

Francuska i Hrvatska će se za zlato boriti u nedelju od 17:30, dok će Hrvati utehu tražiti u meču sa bronzom protiv komšija Slovenije u subotu od 20:45.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.