SP 2018: Hrvatska posle penala eliminisala Dansku

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP 2018: Hrvatska posle penala eliminisala Dansku

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale, pošto je danas u Nižnjem Novgorodu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pobedila Dansku u četvrtoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fudbaleri Hrvatske sastaće se u četvrtini finala sa Rusijom, u subotu, 7. jula.

Posle regularnih 90 minuta i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1, pa je odluka o pobedniku rešena posle penal serije, koja je pripala Hrvatskoj sa 3:2.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Danska je povela golom Matijasa Jorgensena u prvom minutu, da bi izjednačenje doneo Mario Mandžukić u četvrtom.

Hrvatska će igrati 7. jula u četvrtfinalu protiv Rusije, koja je takođe posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Španiju.

Utakmica u Nižnjem Novgorodu počela je veoma uzbudljivo. Već posle 57 sekundi viđen je prvi gol na utakmici, i to posle gužve u šesnaestercu Hrvatske, a najbolje se u njoj snašao Matijas Jorgensen, koji je uz dosta sreće loptu prosledio u mrežu Danijela Subašića.

Samo tri minuta kasnije Hrvatska je uspela da dođe do izjednačenja, a kao i kod prvog gola, odbrana je konfuzno reagovala. Lopta je posle greške jednog defanzivca Danske došla do Mandžukića koji je iz prve šutirao i savladao Kaspera Šmajhela.

U nastavku prvog poluvremena Hrvatska je imala blagu inicijativu, međutim, ništa od toga nije donelo rezultat.

Drugi deo utakmice protekao je u laganom ritmu, borba se uglavnom vodila na sredini terena, a oba tima su uglavnom bila koncentrisana na odbranu svog gola.

Meč je otišao u produžetke, a tek je u 117. minutu viđeno uzbuđenje. Ante Rebić je prošao golmana Šmajhela i u trenutku kada je trebalo da šutira, startovao je Jorgensen.

Odgovornost za izvođenje jedanaesterca preuzeo je Luka Modrić, međutim, Šmajhel je "pročitao" kapitena hrvatske reprezentacije i odbranio mu šut u donji levi ugao svog gola.

Kao i prvi današnji meč osmine finala između Rusije i Španije, tako je duel između Hrvatske i Danske završen posle penal serije. Sigurni izvođači jedanaesteraca za Dansku bili su Simon Kjer, Mikael Kron-Deli, dok je Subašić odbranio šut Kristijanu Eriksenu u prvoj seriji, Laseu Šeneu u četvrtoj i Nikolaiju Jorgensenu u petoj.

S druge strane penale za Hrvatsku su realizovali Andrej Kramarić, Luka Modrić i Ivan Rakitić, a Šmajhel je odbranio šuteve Milana Badelja i Josipa Pivarića.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hrvatska u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2018, 08:26

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u nedjelju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4-3 (1-1, 1-1). Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je u raspucavanju obranio tri 11-erca danskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.