Rukomet uživo: Orlovi u naletu

Izvor: RTS, 17.Jan.2013, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet uživo: "Orlovi" u naletu

Srbija - Poljska 13:11. Selekcija Srbije počela je veoma važan duel protiv Poljske na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" bi pobedom najverovatnije osigurali drugo mesto u grupi.

20.37 - Srbija - Poljska 11:7 (20. minut). Nakon 20 minuta igre prednost Srbije raste i sada iznosi četiri gola razlike. "Orlovi" čvrsto igraju u odbrani, iz koje profitiraju i u napadu lakim golovima posle kontranapada.

20.27 - Srbija - Poljska 5:3. Posle deset minuta Srbija ima prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od dva gola razlike. "Orlovi" dobro otvorili meč protiv jakog protivnika.

20.15 - Počeo je meč između Srbije i Poljske.

19.30 - Saudijska Arabija savladala Južnu Koreju sa 24:22.

19.00 - Počela utakmica između Španije i Mađarske.

18.10 - Alžir savladao Australiju rezultatom 39:15. 

18.00 - Počela utakmica između Saudijske Arabije i Južne Koreje.

17.35 - Na poluvremenu utakmice između Australije i Alžira ekipa sa severa Afrike vodi sa 14:6. 

16.10 - Završena utakmica između Slovenije i Belorusije. Trijumfovali Slovenci rezultatom 27:26. Favorizovani Slovenci teškom mukom su došli do važnog uspeha. Na poluvremenu su imali minus pet golova, ali su agresivnom igrom u nastavku napravili preokret i izborili četvrtu pobedu kojom su preuzeli čelo tabele.

Srbiju u okviru četvrtog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Španiji očekuje do sada  najteži protivnik. „Orlovi" od 20.15 igraju protiv Poljske.

Selekcija Srbije u ovaj meč ulazi, svakako, dobro rasopložena, nakon tri lagana trijumfa protiv Južne Koreje, Belorusije i Saudijske Arabije.

"Ove tri utakmice su dobar pokazatelj da smo ušli maksimalno koncentrisani. Plašio sam se tih utakmica, ne zbog jačine protivnika, već zbog našeg pristupa. Odradili smo to veoma profesionalno. Videlo se da naša ekipa ima kvalitet, ali da uvek mora da uđe maksimalno", rekao je Momir Ilić.

Rukometaš Kila ističe da je Poljska, ipak, daleko teži ispit za naš tim.

"Biće dosta teško sa njima. U prethodnim mečevima smo lako izlazili na kraj sa protivnicima. Sa Poljskom će biti obrnuto i do samog kraja pobednik će biti neizvestan", rekao je Ilić.

Kapiten reprezentacije Srbije naglasio je da njegova ekipa od početka mora da igra maksimalno koncentrisano.

"Odbrana mora da funkcioniše besprekorno da bismo pomogli golmanima da odrade posao kako treba. Ja sam uvek optimista. Ako želimo nešto da uradimo na Svetskom prvenstvu, uvek moramo da idemo na pobedu", rekao je Ilić.

Veselin Vuković, selektor Srbije, rekao je da će igru protiv Poljske zasnivati pre svega na dobroj odbrani. On smatra da bi ovaj susret mogao, u velikoj meri, da odredi reprezentaciji Srbije dalji tok takmičenja.

„Gledali smo njihov duel sa Slovenijom, koja je dobila meč dobrom igrom u odbrani „šest-nula". Poraženi su, jer su malo rotirali igrače u i mislim da su umorni ušli u završnicu gde se lomio rezultat. Naša šansa je u jednom visokom ritmu tokom svih 60 minuta, naravno i najčvršća moguća odbrana. Na tome ćemo bazirati naše nade za pobedu u tom meču", rekao je Vuković u Saragosi.

Pobeda nad Poljacima garantovala bi Srbiji drugo mesto u grupi, a za prvo mesto našim reprezentativcima će biti potrebna i pobeda nad Slovenijom u poslednjem kolu prve faze takmičenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rukomet uživo: "Orlovima" na odmor sa dva gola prednosti

Izvor: RTS, 17.Jan.2013

Srbija - Poljska 13:11 (poluvreme). Selekcija Srbije počela je veoma važan duel protiv Poljske na Svetskom prvenstvu. "Orlovi" bi pobedom najverovatnije osigurali drugo mesto u grupi...20.51 - Srbija - Poljska 13:11 (poluvreme). Poljaci su počeli da igraju čvršće u odbrani u poslednjih deset minuta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.