Ronaldo na Ibru, Hrvati na Islandu

Izvor: B92, 21.Okt.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo na Ibru, Hrvati na Islandu

Portugal - Švedska, Ukrajina - Francuska, Grčka - Rumunija, Island - Hrvatska, igraće u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće selekcije koje budu bolje posle dve odigrane utakmice baraža, koje su na programu 15. i 19. novembra.

Domaćini u prvom mečevima biće Portugal (La Luž), Ukrajina (Olimpijski stadion), Island (Laugardalsvelur) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Grčka (Jorgos Karaiskakis). Žreb za grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu održaće se 6. decembra.

Plasman na Mundijal iz Evrope već su izborili Belgija, Italija, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Rusija, Engleska, debitant Bosna i Hercegovina, te branilac titule Španija.

Baraž za SP 2014 (15/19. novembar):

Portugal – Švedska

Island – Hrvatska

Ukrajina – Francuska

Grčka Rumunija

Na Mundijalu će, pored domaćina Brazila, iz Južne Amerike učestvovati još Argentina, Čile, Kolumbija i Ekvador, iz KONKAKAF zone SAD, Kostarika i Honduras, a iz Azije i Okeanije su se izborili Iran, Japan, Južna Koreja i Australija.

Za dva mesta će se kroz baraž boriti Urugvaj i Jordan, te Meksiko i Novi Zeland, a termini ovih dvomeča su 13. i 20. novembar.

Pet predstavnika Afrike biće poznato nakon revanš mečeva, a u prvim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Nigerija – Etiopija 2:1 (revanš 16. 11), Senegal – Obala Slonovače 1:3, Kamerun – Tunis 0:0 (oba 17. 11), Egipat – Gana 1:6, Alžir – Burkina Faso 2:3 (oba 19. 11).

Pet puta do sada je šampion bio upravo Brazil, četiri titule ima Italija, Nemačka je tri puta bila najbolja, Argentina i Urugvaj po dva puta, a po jednu titulu imaju Engleska, Francuska i Španija.

Jubilarno 20. svetsko prvenstvo biće održano u Brazilu od 12. juna do 13. jula naredne godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ronaldo na Ibru, Hrvati na Islandu

Izvor: B92, 21.Okt.2013

Portugal - Švedska, Ukrajina - Francuska, Grčka - Rumunija, Island - Hrvatska, igraće u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine...Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće selekcije koje budu bolje posle dve odigrane utakmice baraža, koje su na programu 15. i 19. novembra...Domaćini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.