Rafa Markez u istoriji Mondijala, četiri puta kapiten!

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jun.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafa Markez u istoriji Mondijala, četiri puta kapiten!

Rafael Markez je postao rekorder Svetskog prvenstva. Štoper meksičke reprezentacije je prvi fudbaler u istoriji Mondijala koji je četiri puta bio kapiten svog tima.
Prvi put 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, kad mu je kapitensku traku dao selektor Havijer Agire, iako je Rafa tada imao samo 23 godine.
Taj Mondijal Markez će pamtiti po crvenom kartonu koji je dobio u meču posle brutalnog starta na Amerikancem Kobijem Džonsom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u osmini finala, koje je njegov tim izgubio sa 2:0.
Četiri godine kasnije u Nemačkoj Markez je bio naravno u sastavu tima kojeg je trenirao Rikardo La Volpe. Tamo su Meksikanci ponovo došli do osmine finala, a tu ih je zaustavila Argentina – 2:1.
U Južnoj Africi Meksiko je ponovo došao do osmine finala i ponovo je bolja od njih bila Argentina, ovoga puta rezultat je glasio 3:1. Rafa Markez je na tom Mondijalu bio sjajan, postigao je gol u remiju protiv domaćina (1:1), a asistirao je za jedan gol u pobedi protiv Francuske – 2:0.
Markez je za reprezentaciju Meksika odigrao 19 mečeva i postigao pet golova. Tokom karijere je nastupao za Atlas u Meksiku, francuski Monako, špansku Barselonu, američki Njujork Red Buls, a sada je član Leona u Meksiku.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miljenik nacije – Rafa Markez!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2014

Dan koji će Rafa Markez večno pamtiti. Ne samo zato što je njegov Meksiko savladao Kamerun na startu Svetskog prvenstva u Brazilu, već i zato što je 35-godišnji defanzivac postao prvi čovek koji je kao kapiten vodio svoju zemlju na četiri različita Mundijala. Pritom, Markez je u prvom kolu Grupe...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.