Pussy Riot objavile novi spot, traže oslobađanje članica

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2018, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pussy Riot objavile novi spot, traže oslobađanje članica

Grupa Pussy Riot objavila je novu pesmu na čijem spotu se pojavljuje miroljubivi ruski policajac, nakon hapšenja četiri članice njihove grupe koji su upali na teren tokom finalne utakmice Svetskog fudbalskog prvenstva.

"Track About Good Cop" je naslov pesme u stilu 90-ih godina, a spot prikazuje mladića u uniformi ruskog policajca.

"Policajci se ljube pod oblacima", govori ta pesma u kojoj kontroverzna feministička grupa vidi utopijski san alternativne političke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stvarnosti u kojem oni ne hapse i ne zatvaraju aktiviste, već im se pridružuju.

 U utorak je ta grupa na YouTube postavila video i popis svojih zahteva, a na prvom mestu je oslobađanje iz zatvora četiri njihove članice.

Oni su u ponedeljak osuđeni na 15 dana zatvora jer su u nedelju nakratko upali na teren stadiona Lužnjiki tokom finalne utakmice između Francuske i Hrvatske.

Grupa takođe zahteva oslobađanje svih političkih zatvorenika u Rusiji, okončanje masovnih privođenja u sklopu političkih skupova i poštovanje slobode izražavanja, što su njihovi uobičajeni zahtevi.

Video je objavljen juče kada je Evropski sud za ljudska prava osudio Rusiju zbog višestrukih kršenja prava grupe Pussy Riot tokom 2012.

Evropski sud za ljudska prava presudio je da ruska vlada mora platiti 37.000 evra trima članicama skupine koje su pre bile osuđene za huligansko ponašanje zbog protesta u moskovskoj katedrali 2012.

Taj sud je presudio da su tada prekršena ljudska prava članica Pussy Riot, uključujući pravo na izražavanje, i rekao da su bile ponižavane za vreme suđenja, navodi se u odluci objavljenoj u utorak.

Izvor: Youtube / pussy riot
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.