Popovič podvukao crtu, 15 igrača kreće na pripreme

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovič podvukao crtu, 15 igrača kreće na pripreme

Košarkaška selekcija SAD 5. avgusta zvanično počinje pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. Na spisku selektora Grega Popoviča nalazi se 15 imena, od kojih će 12 biti učesnici Mundobasketa.
Od igrača koji su bili na prvobitnom spisku selektora Grega Popoviča, jedva da je ko ostao. Ipak, Amerikanci su napravili izbor od 15 vrhunskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarkaša koji u ponedeljak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini.

Na "konačnom" proširenom spisku se nalaze: Bam Adebajo (Majami), Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejskersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston) i Tadeus Jang (Čikago).
Osim nacionalne selekcije SAD (USA National Team), na kampu u Las Vegasu naći će se i 14 igrača iz takozvanog izabranog tima (USA Select Team).
Na čelu stručnog štaba slekcije SAD je trofejni stručnjak iz San Antonija Greg Popovič, dok su mu pomoćnici Stiv Ker (glavni trener Golden Stejta), Lojd Pirs (glavni trener Atlante), kao i Džej Rajt (glavni trener Univerziteta Vilanove).
Igrači će u kampu u Las Vegasu raditi do četvrtka, posle čega sledi pauza, a ponovno okupljanje zakazano je za Los Anđeles, od 13-15. avgusta.
Ko će biti u ekipi od 12 članova koja će braniti titulu iz Španije biće poznato 17. avgusta.
Ekspedicija SAD potom se seli u Australiju, gde će trenirati od 19. do 24. avgusta, usput odigrati i dve pripremne utakmice sa "Bumerima", a nekoliko dana kasnije i duel sa selekcijom Kanade.
Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta, a SAD se nalaze u Grupi E, sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ameri objavili novi spisak od 15 igrača, a imaju i 14 rezervi

Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2019, 09:33

Mnogi NBA igrači su se povukli, imao je Greg Popović mnogo muke da sastavi tim za Svetsko prvenstvo u Kini, a danas je objavljen preliminarni spisak od 15 igrača. I pored njega još jedan spisak od 14 "rezervi". Što je sigurno - sigurno. Džulijus Rendl je poslednji igrač koji je odlučio da preskoči...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.