Po utakmici Srbija gubi 23 mil. EUR

Izvor: B92, 16.Jun.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po utakmici Srbija gubi 23 mil. EUR

Beograd -- Svetsko prvenstvo u fudbalu zadaje udarac globalnoj ekonomiji, pa će tako i Srbija za dva sata gledanja utakmica izgubiti oko 23 miliona evra.

Tako bi, prema računicama, Veliku Britaniju ovo moglo da košta oko milijardu funti, dok će domaćina Južnoafričku Republiku stajati oko 80 miliona evra. Evropa je, inače, za vreme prvenstva 2006. imala 2,8 milijardi dolara štete.

Srbiji bi dva sata gledanja utakmica tokom radnog dana, na kraju moglo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbije iz "džepa” oko - 23 miliona evra.

Prema rečima Dragoljuba Rajića iz Unije poslodavaca Srbije, može se očekivati da će javni sektor i velike državne firme u unutrašnjosti zemlje skratiti radno vreme do 14 časova.

„Izostajanja s posla zbog fudbala svakako će biti, ali ne i u privatnom sektoru gde se, po potrebi, ostaje i duže. Ako to bude, ipak, obuhvatilo od 200.000 do 300.000 radnika, može doći do značajnog gubitka. Ovo je slučaj i u drugim zemljama, a posle prethodnog Svetskog prvenstva oko 10.000 Nemaca zbog ovoga je dobilo otkaze", kaže on.

Tokom prošlog Svetskog prvenstva, brojke su pokazale da je Britanija gubila i do 100 miliona funti dnevno! Zato su instituti za menadžment na ostrvu napravili uputstva za "preživljavanje” namenjena poslodavcima. Ove brošure pripremaju menadžere za borbu protiv masovnih "oboljenja” radnika u vreme utakmica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.