Piksi nam otvara oči - Srbija NEMA kvalitet!?

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piksi nam ''otvara oči'' - Srbija NEMA kvalitet!?

Legenda srpskog fudbala Dragan Stojković Piksi bez ustezanja govori o aktuelnom trenutku fudbalske Srbije.

I dok mnogi smatraju da je najveći problem našeg nacionalnog tima česta menjanja selektora, kao i to što ne postoji ''hemija'' u ekipi, niti velika želja naših fudbalskih ''zvezda i zvezdica'' da se u dresu Srbije pokažu onako kako se predstavljaju u svojim klubovima širom Evrope, Dragan Stojković Piksi ima drugačije viđenje stvari.

On smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je glavni razlog što Srbije nema na velikim takmičenjima još od 2010. i Mondijala u Južnoj Africi, to što naši fudbaleri nemaju neophodan kvalitet.

''Stalno govorimo da imamo odlične igrače, pojedince, ali da nemamo tim. Ja možda razmišljam malo drugačije i zato postavljam pitanje:

Da mi slučajno ne živimo u nekoj zabludi?

Da to što vidimo da se to samo nama pričinjava. Da ipak mi nemamo kvalitet...

Malo je tužno i žalosno, ali moramo da prihvatimo istinu, a ona je takva kakva jeste – nije lepa. Srbija nema rezultat, nema igru, nema takmičenje.

Jedino što verujem i nadam se jeste da će sve to da se uskoro promeni u pozitivnom smeru i da ćemo konačno igrati na velikoj sceni, možda na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018'',
istakao je u izjavi ''Novostima'' naš proslavljeni fudbaler, legenda i japanske Nagoje, a sada trener u Kini, gde sa klupe predvodi Gvangžu RF.

Piksi se u proteklom periodu pominjao kao jedan od potencijalnih kandidata za novog selektora, ali on tvrdi da mu više odgovara da radi u klupskom fudbalu.

Ipak, ''nikad ne reci nikad'' ni kada je klupa ''Orlova'' u pitanju.

''Druga strana medalje je da svakog trenera beskrajno privlači da jednog dana preuzme reprezentaciju svoje zemlje.

To je velika motivacija i inspiracija i nema veće satisfakcije nego da sednete na tu užarenu klupu na kojoj će vaš rad u svakom trenutku pratiti barem stotinu 'selektora', sa sopstvenim mišljenjem kako bi oni nešto uradili dugačije od vas'',
zaključio je Piksi.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.