Ovo su Muslinovi uslovi! Orlovi, jeste li ih razumeli?

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su Muslinovi uslovi! ''Orlovi'', jeste li ih razumeli?

Ako nisu, Rusija će nam biti mnogo dalje nego što nam u ovom trenutku izgleda...

Dok u Francuskoj gledamo borbu najboljih evropskih selekcija za titulu novog prvaka Evrope, mi jedva čekamo početak kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, kako bismo videli koliko zaista mogu naši reprezentativci pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina.

Prvi nagoveštaj, viđen u nedavnim prijateljskim mečevima, govori da ima pozitivnih pomaka u igri našeg tima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da naš nacionalni tim nije baš toliko loš kako je izgledao u minulim kvalifikacijama za EURO.

Ali, to treba potvrditi u kvalifikacijama. Možda i najbolji primer kako se igra i bori za svoju zemlju našim ''Orlovima'' daju reprezentativci Hrvatske ovih dana, a i naš selektor Muslin ima samo reči hvale za igru komšija, uz poređenje i sa njegovim izabranicima.

''Pre svega, razlika je u tome što su njihovi igrači standardni u velikim klubovima, dok naši baš i ne igraju mnogo.

Drugo, Hrvati imaju izraženu tu ljubav prema državi i odnos prema dresu. To mi moramo da popravimo. Ne mislim da mi manje volimo svoju zemlju, ali tako je. Dakle, na njihovoj strani su forma i odnos prema dresu.

Treća stvar, imaju Modrića koji je za mene Realu važniji igrač od Ronalda i Bejla. Ali kod njega se ne vidi nikakav ego ili sujeta, sjajan je prema saigračima. Zato dobro prolaze, za razliku od recimo Holanđanana, kod kojih je uvek pitanje ko je glavni, ko je kapiten...'',
izjavio je Muslin za ''Blic''.

S tim u vezi, on je otkrio koje je uslove postavio reprezentativcima Srbije, uslove koje će oni morati da ispoštuju ukoliko žele da i dalje budu deo nacionalnog tima Srbije.

''Ključ je da se svi igrači koji su vedete u svojim klubovima spuste na neki drugi nivo i da kažu: U redu, sada igramo za reprezentaciju, 24 igrača je na spisku i svi smo isti.

Niko ne sme da glumi zvezdu.

Ako ih ubacim u igru zadnjih pet minuta, i to moraju prihvate.

To sam im i rekao, i mislim da su razumeli. Jednu ekipu ne pravi 11 najboljih igrača, nego 11 koji se najbolje slažu na terenu'',
zaključio je selektor Muslin.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.