Odlične Srpkinje: Rukometašice ubedljive protiv Italije u baražu za SP

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlične Srpkinje: Rukometašice ubedljive protiv Italije u baražu za SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Padovi Italiju sa 33:23 u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbiju su predvodile Slađana Pop Lazić i Željka Nikolić sa po pet golova, Jelena Lavko, Sanja Damjanović i Marija Obradović ; postigle su po četiri gola, dok je tri pogotka postigla Jovana Stoiljković.

Najefikasnije u ekipi Italije sa po sedam golova bile su Laura Selest Rotondo i Bjanka Del Balzo.

Srbija je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od početka ozbiljno igrala i bez većih problema stekla je pet golova prednosti (9:4, 11:6). Do kraja utakmice srpski tim je uvećavao prednost, a 11 igračica se upisalo među strelce.

Selektor Srbije Ljubomir Obradović kaže je da je zadovoljan i igrom i rezultatom.

"Čestitam devojkama na prikazanoj igri i pobedi. Odigrali smo dosta dobro na početku, ušli u meč kako je potrebno i poveli. To nam je dalo sigurnost za dalji tok utakmice. Sa promenom zonskih formacija poremetili smo protivnika, tako da se završilo ; povoljnim rezultatom za Srbiju. Sve devojke su igrale, iskoristile šansu, što je posebno značajno na ovakvim utakmicama koje donose iskustvo. Drago mi je da je bilo ovoliko navijača, da je ambijent bio pravi i da su se u tome devojke snašle", rekao je Obradović.

Drugi meč na programu je u sredu 14. juna u Nišu od 18 časova, a Svetsko prvenstvo održaće se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rukometašice ubedljive u Padovi, Svetsko prvenstvo na dohvat ruke! Proslava u sredu u Nišu

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2017

Jer teško je poverovati da će na domaćem terenu Obradovićeve izabranice dvocifrenu prednost..Jednom nogom u Nemačkoj! Ženska rukometna reprezentacija Srbije napravila je ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto je u prvom meču baraža u Padovi savladala Italiju sa 33:23 i stekla veliki...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.