Novi težak poraz, minus 18

Izvor: B92, 19.Sep.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi težak poraz, minus 18

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Naša selekcija poražena je od domaćina rezultatom 92:74 (30:16, 23:19, 18:20, 21.19)

Srbija će protivnika u meču koji se igra u subotu saznati tek za 24 sata, a pobeda garantuje mesto na SP u Španiji sledeće godine.

Ako je protiv superiornih Španaca neko mogao da nađe opravdanje, beskrvni nastup Srbije ovog popodneva nemoguće je racionalno objasniti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Bez odbrane od brzih napada rivala, bez odbrane od trojki, sa dugim periodima bez pogotka iz igre, naši su se ponovo predali već u prvoj četvrtini.

Opet su podbacili ključni igrači, iako je Krstić na kraju ubacio 16 poena uz 5 skokova, njegov doprinos stigao je prekasno, kadaje rival već imao dvadesetak poena prednosti.

Ponovo je najbolji bio Gagić, koji je prekidao loše serije i završio sa 12 poena. Ubacili smo dve trojke iz 18 pokušaja, a primili 11, od čega 8 do poluvremena.

Bjelica postiže prve poene sa bacanja, a Jaka Blažič koristi to što nam je odbrana ispala i pogađa za 2:2.

Krstić sa distance, pa zatim i Nedović donose prednost Srbiji, a Nahbar trojkom otvara seriju Slovenaca od 7-0 za minut i po.

Slovenci su ušli u turboritam, koji donosi mnogo promašaja, ali Srbija ne uspeva ni da ioskoristi kontru 3 na 1, ni da napravi postavljeni napad. Vrlo brzo domaćin stiže do 13:7.

Drama se nastavlja, blokade, izgubljene lopte, 20 posto šuta iz igre i Slovenija stiže do plus 10 (17:7). Bogdanović ubacuje oba bacanja, Zoran Dragić vraća trojkom, a Bjelica sa bacanja donosi opet -10, pogodivši 1 od 2.

Slovenci četvrti put hvataju loptu pod našim košem i sledi treća trojka, prva Blažičeva. Bogdanović promašuje trojku. Nastavlja se kanonada domaćina, Lakovič trojkom donosi 28:10. Gagić kao i juče prekida seriju, Srbija pogađa iz igre posle 7 minuta.

Tndem Gagić-Micić ubacuje za poslednjih 70 sekundi 6 poena izigre (više nego ceo tim za prvih 9 minuta), kraj prve četvrtine na 30:16.

Zoran Dragić ima 9 poena, Blažič 6. Gagić za tri minuta 4 poena, najbolji u našem timu.

Slovenci su drugi period otvorili trojkom, ali je srbija uščla u seriju, Nedovićeva dva bacanja i trojka, pa Gagićeva kontra i kucanje, i eto nas na 33:23 posle serije 7-0.

Murič vraća trojkom, ali Bogdanović prolazi kroz reket i pogađa. Vidmar i Balažič podižu razliku na 15 još jednom. Opet nas uništavaju trojke, 6/10 Slovenija, 1/8 Srbija. Prednost slovenije u skokovima (18-12, 6 ofanzivnih) i asistencijama (9-4).

Srbija prvi put u dva dana pokazuje veliku borbenost, od bacanja Bjelice na našoj polovini, do kucanja Krleta uz faul, 43:30 je.

Kontre Dragić - Dragić su neuhvatljive, Zoran je već na 11 poena, Goran ima 3 asistencije, koliko i Blažič. Kod nas Micić 2 dodavanja, Krstić posle serije pogodak dolazi do 9 poena.

U drugoj četvrtini smo u egalu, ali posle ogromne razlike iz prvog perioda to nije dovoljno, Krstić pogađa jedno bacanje, Goran D ubacuje trojku, a posle Krstićeve izgubljene lopte Bjelica pravi namernu, taman da Slovenci odmaknu pred poluvreme. Još dva laka poena za Zorana D, Slovenija vodi 53:35 i ima poslednji napad posle tajm-auta.

Loš napad Slovenije daje nam vremena za kontru, ali je ona okončana rampom. 53:35 za Sloveniju na poluvremenu.

I drugo poluvreme kreće slično, Marković je pogodio, ali smo primili dvojku i trojku , prvi put je minus 21.

Sami dajemo Slovencima izlaz iz teških situacija, Katić nepotrebnim faula izbvlači Vdimara koji je već sateran u ugao.

I dalje imamo jednu trojku iz 12 pokušaja, Slovenci su na 8/15. U ukradenim loptama je 5-1 za Sloveniju.

Srećom pa su i domaćini izgubili igru u potpunosti, inače je razlika mogla još da raste. Za pet minuta rezultat je 7:6 za domaćina.

Konačno smo ušli ponovo u seriju, 9-0, sedam sa bacanja, plus Gagićev doprinos iz igre, uvek je on čovek koji prekida višeminutnu sušu.

Katić pogađa, pa hvata pod našim košem, prilazim na minus 13 bacanjima Kalinića, ali tada Ivković dobija tehničku zbog faula suđenog Anđušiću.

Slovenci ubacuju tri od četiri bacanja, ali im se igra potpuno raspada od kad su im stale trojke (0 od 6 u drugom poluvremenu), ali ni mi nikako da ubacimo iza linije (1/15).

Imali smo dobru priliku da se spustimo ispod 10, ovako se u poslednju četvrtinu ulazi sa 70:55.

Poslednja četvrtina igra se koš za koš, lakše postižemo koševe, ali ne uspevamo da se odbranim o Begića, koji po pravilu rešava slovenačke napade.

U nekoliko navrata brza igra Slovenije ne prolazi, ali loše građenje koša im daje stalno drugu šansu i to otvara novu seriju trojki, Zoran D, pa Blažič.

Zoran Dragić već ima 23 poena. Razlika u asistencija je višpe nego dupla (15-7), a i dalje smo na jednoj ukradenoj lopti. Slovenci poenima Blažiča stižu na +20 (81:61). Blažič ima 15p, 5s, 3a, 2 ukr.l, nijednu izgubljenu.

Na pet i po minuta pred kraj Bogdanović ubacuje trojku. Prethodnu je ubacio Nedović u 13. minutu. Promašili smo ih 14.

Sad se raspucao i Goran Dragić, nova trojka i Slovenija na +21. Stigao je do 11 poena.

Raspucao se i Bogdanović, novim pogotkom i on je došao na 11 poena, ali je Goran D opet pogodio za novih +21.

Gagić promašuje oba bacanja. Do sada on ima 12 poena i realno ej najviše pokazao u ovih tužnih 24 sata srpske košarke.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Rat u Ukrajini,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.