Neverovatan uspeh mladih srpskih plesača na Svetskom prvenstvu u Poljskoj! FOTO

Izvor: Svet plus, 15.Dec.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan uspeh mladih srpskih plesača na Svetskom prvenstvu u Poljskoj! FOTO

Posle upravo održanog Svetskog prvenstva u Mikolajkiju, deca iz Srbije vratila su se sa velikim brojem pehara i medalja koje su osvojili. U najjačoj konkurenciji do sada, naši plesači ostavili su utisak na terenu i van njega. 

Preko 5 hiljada plesača iz celog sveta se borilo da osvoji neku od titula u uzrastu dece, juniora i seniora. Iako ne toliko brojna naša reprezentacija osvojila je 6 zlatnih 3 srebra >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i 4 bronze. Ovim rezultatom Srbija je bila druga po redu od 29 nacija koje su se takmičile na Svetskom takmičenju. Najtrofejnij klub reprezentacije Dance factory osvojio je 5 zlatnih 2 srebrne i 2 bronzane medalje i tako se već treći put u državu vratio sa najboljim takmičarskim rezultatima.

"Ove godine napravili smo neverovatan rezultat. U svakoj kategoriji u kojoj smo se takmičili osvojena je medalja. Htela bih da se zahvalim svima koji su na bilo koji način pomogli reprezentaciji Srbije. Čestitam svoj deci koja su se plesala najbolje što su mogla. Idemo dalje, spremni smo za nove plesne izazove", bila je kratka Staša Stanković, koreograf plesnog kluba Dance factory. Plesni studio City Dance iz Novog Sada je osvojio 1 zlatnu, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju, a plesni studio Ris1 bronzanu!

Između ostalog se odražavao i Mikolajki dance week u kojoj su svoje medalje uzeli PK Dance factory (jednu zlatnu i jednu bronzu i PK Ris 1 zlatnu i 1 srebrnu).

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Deca plesači iz Srbije prvaci sveta u modernom i džez baletu

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2015, 01:23

DECA plesnog kluba "Ris" iz Beograda, koju znamo iz šoua "Ja mogu sve", i njihovi vršnjaci, članovi "Siti densa" iz Novog Sada i beogradskog "Dens fektorija" (učesnici programa "Više od igre"), postigli su neverovatan uspeh na Svetskom prvenstvu u modernom i džez baletu koje je od 6. do 12. decembra...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.