Nemačkim veslačicama pustili nacističku himnu!

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačkim veslačicama pustili nacističku himnu!

Kakav skandal na Svetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Mađarskoj! Nemice Ane Knor i Debora Niče osvojile su zlatnu medalju na trci 1.000 metara u kajaku i kanuu, a kad su ponosno stale da odslušaju himnu svoje zemlje imale su šta da čuju.

Naime, domaćin je, greškom ili ne, pustio nezvaničnu nemačku nacističku himnu koja je zabranjena još davne 1952. godine! Sporna je prva strofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << koja govori o dominaciji nemačke rase. Od te himne u upotrebi je ostala samo treća strofa, u kojoj se pominju „jedinstvo, pravda i sloboda“.
Ovo je zaista skandalozno – uvređen je bio Rajner Kisler, selektor nemačke reprezentacije.
Inače, kao što je to i običaj na velikim takmičenjima, tim menadžer nemačkog tima je ponudio domaćinu da presluša himnu još dan pred početak šampionata, ali su ga organizatori uveravali da za tim nema potrebe i da znaju šta rade.
Na kraju je usledilo izvinjenje domaćina, kao i predsednika svetske kajakaške federacije Hosea Lopeza.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Osvojile zlato pa im pustili nacističku himnu (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2011

SEGED - Ane Knor i Debora Nihe osvojile su zlatnu medalju u trci na 1.000 metara na Svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu. Nema ljepšeg trenutka u karijeri sportaša, a kao ultimativna nagrada slijedi slušanje himne.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.