Nemačka i Argentina za titulu svetskog prvaka

Izvor: Studio B, 13.Jul.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka i Argentina za titulu svetskog prvaka

Fudbalske reprezentacije Nemačke i Argentine sastaće se u finalu Svetskog prvenstva na čuvenom stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru.

Prema prognozama fudbalskih stručnjaka mala prednost je na strani selekcije Nemačke, koja je u polufinalu deklasirala Brazil sa neverovatnih 7:1.

Izabranici Joakima Leva deluju spremno, pokazali su najviše od svih selekcija i veruju da posle 1954, 1974. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i 1990. godine, četvrti put mogu Nemačkoj da donesu titulu svetskog prvaka.

Velike nade Nemaci polažu u Tomasa Milera, koji bi posle meča u nedelju mogao da postane najbolji strelac šampionata. Napadač Bajerna postigao je pet golova, isto koliko i pre četiri godine u Južnoj Africi.

"Velika je satisfakcija kada postignete gol i date doprinos ekipi. Veoma sam zadovoljan zbog toga, jer nije mala stvar upisati se u strelce na Svetskom prvenstvu. Istovremeno, ovde nije reč samo o postizanju golova, već osvajanju trofeja za naciju", rekao je Miler.

U centru pažnje biće Lionel Mesi, koji ima priliku da postane najbolji argentinski fudbaler svih vremena, bolji i od legendarnog Dijega Maradone, koji je osvajao "boginju".

"Ako Mesi podigne pehar spremiću mu crveni tepih. On će postati fudbaler koji je definisao ovu igru. Jedino se plašim umora, ali ne možete biti umorni u ovakvim utakmicama. Mislim da je i on svestan toga i prilike koja mu se ukazuje", rekao je Maradona.

On je dodao da očekuje težak meč i da tima Alehandra Sabelje može da pobedi Nemačku.

"Nemačka nije nepremostiva prepreka za Argentinu. Videli smo jedanu Nemačku protiv Alžira, a drugu protiv Brazila", poručio je Maradona.

Argentina i Nemačka odigrali su ukupno 20 mečeva, "gaučosi" su uspešniji sa devet trijumfa, uz šest poraza.

Ove dve reprezentacije odigrale su nekoliko nezaboravnih mečeva. U Meksiku 1986. godine Argentina je u finalu slavila rezultatom 3:2, četiri godine kasnije Nemačka se revanširala u Italiji (1:0), kao i na prvenstvu 2006. godine kada je kao domaćin slavila u četvrtfinalu posle penala.

Na prošlom Mundijalu u Južnoj Africi "panceri" su ubedljivo (4:0) savladali Argentince i plasirali se u polufinale.

Utakmica za titulu svetskog prvaka između fudbalera Argentine i Nemačke igra se u nedelju od 21 sat u Rio de Žaneiru.

 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Rezultati Prvenstva sveta 2014: Četvrta pobeda Nemaca, rekord Klosea i rezultativnost

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2014, 18:07

14.07.2014. -..Prvenstvo sveta u fudbalu u Brazilu završeno je pobedom reprezentacije Nemačke, koja je od samog starta turnira pokazala stabilni fudbal. Jedan od najupečatljivijih mečeva tima Joakima Ljova na turniru bilo je polufinale...Nemačka mašina nije ostavila kamen na kamenu od domaćina...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.