NOŽ U LEĐA SRBIJI: Kosovski savez primljen u FINA

Izvor: Kurir, 20.Feb.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOŽ U LEĐA SRBIJI: Kosovski savez primljen u FINA

LOZANA - Svetska plivačka federacija (FINA) primila je kosovski savez u punopravno članstvo, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu.

Kako se navodi u kratkom saopštenju, odluka da Kosovo postane 208. članica doneta je na Birou FINA.

Na taj način takmičari sa Kosova dobili su dozvolu da nastupaju na Svetskom prvenstvu u Kazanju, koje se održava od 24. jula do 9. avgusta.

Dozvolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za takmičenje dobili su i vaterpolisti, ali oni će u budućnosti morati kroz kvalifikacije morati da se bore za velika takmičenja.

Kosovo je krajem prošle godine primljeno u Međunarodni olimpijski komitet, a narednog meseca će se raspravljati i o članstvu u Svetsku košarkašku federaciju (FIBA).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.