Moguće ponavljanje izbora za domaćina SP 2022?

Izvor: Politika, 06.Feb.2013, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće ponavljanje izbora za domaćina SP 2022?

BERLIN – Nije isključeno da bi moglo da dođe do ponavljanja izbora za domaćina fudbalskog prvenstva sveta 2022. godine koje je već dodeljeno Kataru, objavio je danas nemački nedeljnik Sport Bild.

Prema izvoru nemačkog lista iz Međunaordne fudbalske federacije (FIFA), očekuje se da Etička komisija te organizacije preporuči ponavljanje izbora za domaćina svetskog sampionata, nakon što već mesecima ne prestaju sumnje da je Katar pobedio kupovanjem glasova članova Izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odbora FIFA.

Ukoliko bi došlo do ponavljanja izbora za domaćina Mundijala 2022. verovatno ne bi glasali samo članovi Izvršnog odbora FIFA, već predstavnici svih 209 članica te organizacije, navodi Sport Bild.

Specijalizovani fudbalski magazin Frans Fudbal prošle nedelje je u priču o „sumnjivoj” pobedi Katara upleo i bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija, koga je osumnjičio da je nagovarao predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija da lobira za bogatu zemlju sa Bliskog istoka.

Prilikom glasasnja 2. decembra 2010. Katar je pobedio u konkurenciji Australije, SAD, Japana i Južne Koreje.

Tanjug

objavljeno: 06.02.2013.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.