Mijatov: Nadamo se medaljama na SP

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatov: Nadamo se medaljama na SP

Svetsko prvenstvo u rvanju, u sva tri stila počelo je u Budimpešti, a grčko-rimski stil na programu je u subotu i nedelju.

Reprezentacija Srbije kreće put Mađarske u četvrtak a selektor Bojan Mijatov optimista je pred put.

Ovo je prvo veliko takmičenje od odluke MOK u Buenos Ajresu da rvanje rati u progfram olimpijskih igara 2020.

Poslednji put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetsko prvenstvo u Budimpešti održano je 2005, a poslednju medalju za Srbiju na planetarnim skupovima osvojio je Kristijan Fris u Bakuu (Azerbejdžan) 2007.

Putujemo u četvrtak. Momci su dobri sa kilogramima, puni su elana i sve je dobro. Bitno je da nema povreda i da plan i program ispunjavaju u celosti“, rekao je selektor Bojan Mijatov.

Najviše šanse da stignu do pobedničkog postolja imaju Kristijan Fris (do 60 kg) i Aleksandar Maksimović (do 66 kilograma).

Pošto smo odradili dosta priprema u zemlji i inostranstvu njih dvojica su sparingovali sa najkvalitetnijim borcima. Fris i Maksimović su pokazali da su u egalu sa protivnicima, čak i za nijansu bolji a samim tim možemo očekivati da uđu u borbu za visok plasman. Ima boraca koji im lično ne odgovaraju ali se nadam da uz dobar žreb obojica mogu da uđu u borbu za visok plasman. Bitno je da se dobro osećaju, sve treninge odraili su maksimalno. Sve ide po planu i spremni su za takmičenje“.

Viktor Nemeš (do 74 kg) i Dejan Franjković (do 96 kg) su momci koji iz senke mogu da iznenade.

Nemeš je još junior, ovu sezonu je odradio maksimalno, bio je peti na svetskom prvenstvu. On je sa protivnicima tu negde u njegovoj kategoriji zato mislim da će mu ovo takmičenja dobro doći a njegovo vreme tek dolazi. Dejan Franjković je imao povredu pre mesec dana, njega smo odmarali ali je u treningu. Gledao sam eventualne protivnike u njegovoj kategoriji. Biće teško jer je prijavljeno 35 rvača a, lično, bio bi zadovoljan da Franjković uđe među 10 najboljih rvača sveta i tako bi opravdao moja očekivanja“, rekao je Mijatov.

Poslednja medalja osvojena je 2007. Da li se može do novog odličja?

Iskreno, nadam se medalji, neću da obećavam ali smo blizu. Ponavljam, bitno je da nema povreda, da su svi momci dobri sa kilažom i da jedva čekaju da stanu na strunjaču. Radili smo naporno cele godine a cilj nam je bio ovo svetsko prvenstvo. Ostalo, momci će reći na strunjači i siguran sam da će dostojo reprezentovati srpsko rvanje u Srbiju u Mađarskoj a rezultat će doći“, rekao je na kraju Mijatov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.