Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Feb.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO)

Amerikanka Lindzi Von bronzom na Svetskom prvenstvu oprostila se od skijanja i otišla u legendu

Lindzi Von izvezla je svoju poslednju trku u karijeri.

Sjajna američka skijašica označila je kraj trkom u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, koju je završila osvajanjem bronzane medalje.

Tridesetčetvorogodišnja Von otišla je u legendu novim rekordom - postala je jedina skijašica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava.

"Ovo je sve što sam želela. Moram da priznam da sam bila verovatno najnervoznija u životu. Želela sam samo još jednom da se spustim i da čujem kako gomila huči oko mene, a da ne padnem. Uvek sam skijala na granici snage, na ivici, a plašila sam se da ću ovog puta ‚izgoreti‘, da ću preterati i da ću se srušiti. To je bila moja najveća noćna mora. A završila sam karijeru baš kako sam i želela", rekla je Von posle trke.



Izvor: Youtube/Andreas Gustafsson

Ona je treće mesto osvojila iza Korin Suter iz Švajcarske i Slovenke Ilke Štuhec, koja je odbranila titulu svetske šampionke u spustu.

Plašila se poslednjeg nastupa u karijeri zbog pada koji je doživela na SP u Oreu pet dana ranije u trci superveleslaloma.

One last time I will stand in the starting gate. One last time I will feel the adrenaline running through my veins. One last time I will risk it all. One last time... I will remember it forever. Let’s do this! pic.twitter.com/cIQBDdgfGo

— lindsey vonn (@lindseyvonn) February 9, 2019

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje - srebra u spustu i superveleslalomu.

Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, i po tri srebra i bronze, dok sa Olimpijskih igara ima zlato i dve bronzane medalje.

Bronzano odličje sa ZOI u Pjongčangu prošle godine učinilo ju je najstarijom skijašicom koja se popela na pobedničko postolje svih vremena.

When you close out your career with a World Champs medal Big congrats to @lindseyvonn for a perfect final run @Are2019

— Mikaela Shiffrin (@MikaelaShiffrin) February 10, 2019

Fantastičnu karijeru koja je počela pre dve decenije, okončala je sa 82 medalje, najviše u istoriji ženskog skijaškog sporta.

Ona nije uspela da pobije rekord svih vremena Ingemara Stenmarka, koji je osvojio 86 odličja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.