Matić zove Štefaneka na Marakanu

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić zove Štefaneka na Marakanu

"Čestitam Davoru, sve nas je učinio ponosnim", tvrdi srpski internacionalac

Srbija poleće sa Marakane. Prvi test u kvalifikacionom ciklusu za Mundijal  2018. godine biće Republika Irska, a Slavoljub Muslin na zvaničnom debiju biće lišen usluga Nemanje Matića, koji je zbog isključenja na poslednjem meču kvalifikacija za kontinentalni šampionat zaradio suspenziju.

Ipak, defanyivni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vezista Čelsija provešće vreme sa saigračima iz nacionalnog tima, što je potvrdio u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza.

Razgovarao sam sa selektorom i dogovorili smo se da i pored toga što ne mogu da igram budem uz reprezentaciju. Bez obzira na okolnosti, želim u svakom trenutku da budem deo tima“, počeo je Matić.

Kreće nova avantura. Narod je gladan velikih takmičenja...

Možemo da dođemo do cilja, ali bez velikih reči i obećanja. Znamo šta želimo i moramo biti skromni, jer nismo favoriti. Uvek kada smo bili, loše smo prolazili, a kada nismo, pružali smo dobre partije. Srbija ne može nikome da preti, ali ne sme i neće nikoga da se plaši“.

Kapiten Branislav Ivanović je je rekao da selekcija koja osvoji maksimalnih 12 bodova u susretima sa Gruzijom i Moldavijom sigurno putuje u Rusiju...

Neko ko ima toliko iskustva u reprezentaciji kao naš kapiten sigurno da ima razloga za ovakvu prognozu. I treba mu verovati. Grupa nam je dosta ujednačena, a moramo svi biti svesni da u Evropi više nema autsajdera, lakih utakmica i protivnika. I šampionat u Francuskoj pokazao je koliko reprezentativni fudbal napreduje. Isto očekujem i od Srbije, jer smo u prethodnim kvalifikacijama imali samo jedan broj mladih igrača koji su u međuvremenu sazreli, stekli iskustvo i smatram da su u ovom momentu spremni da preuzmu odgovornost“.

Podrška je ono što nedostaje Orlovima i ona može biti ključna u prelomnim trenucima, ali ona mora da se zasluži.

Mi smo ti koji svojim učinkom šaljemo poziv navijačima. Mislim da samo zajedno možemo da ostvarimo naše želje, a kako se nalazimo na novom početku, voleo bih da narod ispuni tribine našeg najvećeg stadiona i bude uz svoju reprezentaciju, jer drugu nemamo“.

Dobar savet zlata vredi, a višegodišnji član Plavaca ističe da ima kontakt sa Markom Grujićem, koji je za kratko vreme osvojio srca pristalica Liverpula.

Mlad je, a opet zreo za svoje godine. Vredno radi, na dobrom je putu i ono što je sigurno, korist od svega imaće i reprezentacija. Tu sam da ga podržim i pomognem nekim savetom“.

Osvrnuo se srpski lav sa Stanford bridža i na uspeh Davora Štefaneka, koji je našoj zemlji doneo zlatnu medalju, ujedno i prvu na Olimpijskim igrama.

Čestitam Davoru na fantastičnom uspehu. Sve nas je učinio ponosnim. Ovom prilikom ga pozivam da bude moj gost na utakmici Srbija - Republika Irska“, podvukao je Matić.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.