Markanenov šou za kraj Mundobasketa

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 11:29

Markanenov šou za kraj Mundobasketa

Košarkaši Finske završili su takmičenje na Svetskom prvenstvu pobedom nad Venecuelom rezultatom 90:75 u razigravanju od 17. do 32. mesta.

Centralna figura utakmice bio je Lauri Markanen sa 32 poena.

Finci su tako Mundobasket završili sa učinkom od dve pobede i tri poraza dok je Venecuela upisala i peti poraz u isto toliko mečeva.

Predvođena Markanenom i Sainom, Finska je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od starta nametnula svoj ritam i već tada pokazala da će se samo ona pitati za dešavanja na terenu. Venecuela je, na drugoj strani, igrala na mahove.

Serija 10:0 krajem prve deonice bila je i najproduktivniji period meča za Južnoamerikance, koji su se, takođe, i krajem treće deonice primakli rivalu na samo dva poena zaostatka.

Međutim, stigao je ekspresan odgovor Markanena - trojka u poslednjoj sekundi tog perioda koja je bila najava daleko bolje partije Finaca u poslednjoj četvrtini.

Nije bilo trzavica, Finska je lako stekla dvocifrenu razliku i mirno privela meč kraju.

Lauri Markanen je na kraju meč završio sa 32 poena što mu ej i najbolji košgeterski učinak na turniru koji završava sa 23 poena u proseku po utakmici.

Salin i Valtonen su doprineli trijumfu sa po 11 poena.

Kod Venecuele, bolji od ostalih bio je Čurio sa 17 poena, dok je Materan doneo 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đorđević na klupi slaba vajda za Kineze – ubedljiv poraz za kraj

Izvor: B92, 02.Sep.2023

Košarkaška reprezentacija Kine poražena je od Filipina rezultatom 96:75 i takmičenje na Svetskom prvenstvu završava sa samo jednom pobedom...Reprezentacija koju sa klupe vodi Aleksandar Đorđević završila je Mundobasket sa učinkom 1-4...Filipini su se pokazali kao prejaki za selekciju druge...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.