Marić: Svi smo uz vas, borite se časno i junački

Izvor: Politika, 21.Mar.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Svi smo uz vas, borite se časno i junački

BEOGRAD – Ministarka sporta i omladine Alisa Marić poželela je danas fudbalskoj reprezentaciji Srbije uspeh u Zagrebu u duelu sa Hrvatskom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i navela da će cela nacija biti uz njih.

„Svi smo uz vas gde god da nastupate. Vi samo treba da se borite časno i junački, onako kako i znate. Ova utakmica jeste važna, ali u sportu rezultat ne može da se zna unapred”, poručila je Marićeva koja je jutros na aerodromu Nikola Tesla ispratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fudbalere za Zagreb.

Ona je istakla da će reprezentacija „imati punu podršku države i naroda”.

Fudbaleri su pred ukrcavanje u avion imali priliku da pogledaju kratak film sa izjavama podrške, kao i motivacione poruke koje su im građani Srbije uputili.

U ime ministarstva omladine i sporta fudbalerima će podršku u Zagrebu pružiti državni sekretar Predrag Peruničić.

Josipović: Da svi pokažemo da smo dovoljno jaki

BANJALUKA – Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je, povodom sutrašnje fudbalske utakmice Hrvatska-Srbija u Zagrebu, da je to pre svega sport, ali da će sve biti više od sporta ako „svi pokažemo da smo dovoljno jaki”.

„Mislim, pre svega, na one mlade ljude koje ponese i koje neko motiviše na nesportsko ponašanje, na nasilje i govor mržnje. Ako oni smognu snage da shvate da to nije dobro ni za koga, da to nije sport, da to nije cilj te utakmice, onda ćemo svi biti srećni i ponosni”, rekao je Josipović.

Josipović je kazao da je stvar u medijima, u politici, u javnim radnicima da to i pokažu i najavio da će utakmicu verovatno gledati zajedno s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

„Postoje dobri izgledi da utakmicu gledam zajedno sa gospodinom (Borisom) Tadićem. Ja mislim da je to dobra poruka”, rekao je Josipović u intervjuu RTV Republike Srpske.

On je najavio da će u petak, pre utakmice, primiti selektore i predsednike saveza, kako bi poslali zajedničku poruku.

Agencije

objavljeno: 21.03.2013.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.