Margitares najjači gusak na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Margitares najjači gusak na svetu

Mokrin je dobio novog šampiona. Pobednik 29. Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova je gusak Margitares, vlasnika Milorada Ristića Korpara. U finalnoj borbi, koja je trajala 9 i po minuta, Margitares je bio bolji od gusana sa zvučnim imenom nindža ratnika - Makoto Nagano, a vlasniku poraženog , Miroslavu Čeleketiću Mićku, preostalo je samo da čestita boljem.

Vlasnik pobedničkog gusana, 28-godišnji Milorad Ristić, od detinjstva se bavi guščarstvom, a napokon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ostvario san i – pobedio. Banatske labudove treba voleti i paziti, a ovogodišnji šampion kaže da tu velikih tajni nema, guščar moraš biti tokom čitave godine:

"Nema tu velikih tajni. Jednostavno, gusak treba da se izrodi kao borac, da je od šampionske krvi, ali da se neguje i pazi. Za njih su osnovni voda, trava, kukuruz, sve prirodno. A, jako su mu važne i guske, kao podrška. One navijaju za njega.

"U ovoj borbi, presudno je bilo iskustvo. Moj gusak, Margitares je peteogodac, a protivnik je star tri godine, i ta razlika je, verovatno bila presudna",  izjavio je Milorad Ristić Korpar, vlasnik šampionskog gusana.

Mokrinsko udruženje "Belo pere" i svi učesnici ove tradicionalne manifestacije imaju za cilj, pre svega misiju očuvanja guščarstva, koja je u Banatu gotovo iščezlo. Sem ponekog belog pera u travi i povređenih sujeta poraženih, ni ove godine druge štete tokom Svetskog prvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu nije bilo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.