Lazar Anić: Glavni cilj je norma za SP

Izvor: B92, 11.Maj.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazar Anić: Glavni cilj je norma za SP

Srpski atletičar Lazar Anić rekao je da je mu je glavni cilj u letnjem delu sezone da ispuni normu za Svetsko prvenstvo u Londonu.

Finalista skoka udalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Beogradu nalazi se, sa ostalim članovima reprezentacije, na pripremama u Nikoziji, na Kipru.

"Pripreme teku po planu, sve što je trebalo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odradi do sad odradjeno je onako kako treba. Zdrav sam i to je veoma važno održati u ovom periodu. Fokus priprema su tehnika i brzina i to je ono što želimo da popravimo kako bismo bili spremni da ove godine konstantno skačemo veoma daleko", rekao je Anić, prenosi Atletski savez Srbije.

Anić je najbolji rezultat zabeležio je na EP u Beogradu kada je doskočio do 7,98 metara. Norma u skoku udalj za šampionat sveta iznosi 8,15 metara i toliko će biti potrebno da srpski atletičar skoči kako bi se našao medju 32 takmičara u Londonu.

"Ove letnje sezone ću imati veliki broj takmičenja i veliki broj šansi za ispunjenje norme za SP u Londonu što je naš glavni cilj", rekao je srpski atletičar.

Svetsko prvenstvo u Londonu održaće se od 4. do 13. avgusta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.