Kovačević pred SP: Želimo zlato, imamo velika očekivanja!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević pred SP: "Želimo zlato, imamo velika očekivanja!"

Izabranici Nikole Grbiće pred velikim izazovima.

Odbojkaš Srbije Uroš Kovačević ocenio je danas da je njegova ekipa među kandidatima za osvajanje Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

"Očekujemo mnogo, mi smo kvalitetna reprezentacija, koja je to pokazala prošle godine, kada smo bili treći u Evropi. Izmakla nam je pobeda protiv Nemačke u polufinalu. Mi smo jedni od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Očekivanja su velika", rekao je Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << preneo je Odbojkaški savez.

Odbojkaši Srbije u sredu od 20.30 u Bariju počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu utakmicom protiv selekcije SAD.

"Konkurencija je prejaka kao i poslednjih godina, šest, sedam reprezentacija su kandidati za osvajanje turnira. Potrudićemo se da doguramo što dalje, nadam se do medalje, a zašto ne i zlatne. Ali, konkurencija je jaka, moramo biti na zemlji, da igramo utakmicu po utakmicu", naveo je Kovačević.

Bloker u timu Srbije Marko Podraščanin rekao je da se ekipa dobro pripremala.



"Maksimalno smo motivisani, s obzirom da dolazimo na jedno od najvećih takmičenja kao što je Svetsko prvenstvo, u zemlji odbojke kao što je Italija. Mnogi od nas igraju ovde, tako da ćemo biti na domaćem terenu. (Aleksandar) Atanasijević i ja smo u Bariju u februaru uzeli Kup Italije sa Peruđom, nadam se da će nam ovaj grad i ova hala opet doneti sreću"
, naveo je on.

Svetsko prvenstvo održava se u Bugarskoj i Italiji, a Srbija će u Bariju igrati u Grupi C sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLOBODNA IGRA: Sa koliko razlike Srbija dobija prvi set?

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2018, 11:59

Izabranici Nikole Grbića dočekali su svoj red. Od 20.30 u Bariju odbojkaška reprezentacija Srbije odmeriće snage sa SAD, koje sa kvotom 7,00 važe za trećeg favorita za osvajanje zlatne medelje, odmah iza Rusije i jednog od domaćina Italije. Jasno je da se Amerikancima daju veće šanse i protiv...

Nastavak na MozzartSport.com...

Srbija protiv SAD na startu SP

Izvor: RTS, 12.Sep.2018

Odbojkaši Srbije igraju večeras od 20.30 protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država meč prvog kola na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj. . Susret se igra u Bariju (dvorana Palaforio) u okviru C grupe i vrlo je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.