Kolaković: Preživeli smo golgotu do medalje

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Preživeli smo golgotu do medalje

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je njegova ekipa uz mnogo napora osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji i da će tek u budućnosti biti svesna koliki je uspeh ostvarila.

"Ostvarili smo vredan rezultat na Svetskom prvenstvu. Prethodne dve nedelje proživeli smo i psihičku i fizičku golgotu da dođemo do jednog od najvrednijih ostvatrenja u odbojkaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svetu. U budućnosti ćemo biti svesni koliki je ovo uspeh", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare, po dolasku ekipe iz Rima.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, pošto je sinoć pobedila domaću selekciju sa 3:1 (25:21, 25:20, 26:28, 25:19). To je druga medalja Srbije na Svetskim prvenstvima, posle srebrne u Japanu 1998. godine.

Reprezentativac Srbije Bojan Janić rekao je da je srećan zbog uspeha ali da pomalo žali zbog tesnog poraza protiv Kube u polufinalu. "Okupili smo se 26. aprila na pripremama za Svetsku ligu, u kojoj smo igrali bez Ivana Miljkovića i Nikole Grbića, ali smo samo mislili na Svetsko prvenstvo. Ostaje žal za polufinalom, nismo imali sreće protiv Kube", rekao je Janić. "Ali, imali smo veliku želju da u utakmici za treće mesto osvojimo medalju. Biće uspona i padova, ali želja u nama neće prestati da gori, uvek ćemo imati isti cilj", dodao je primač reprezentacije Srbije.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je da je ponosna na reprezentativce i da će ekipa ući u istoriju. "Bronzana medalja je zlata vredna. Zahvalna sam na trudu i srčanoj borbi igračima i stručnom štabu, koji je pokazao kontinuitet dobrog rada osvajanjem medalja. Zaslužili ste bronzu koja je velika kao kuća, ući ćete u legendu, u istoriju", rekla je Samardžić Markovićeva. "Mada, posle utakmice sa Kubom mislila sam da naplatim zdravstvene troškove, bilo je veoma napeto i malo je nedostajalo da pobedimo", dodala je u šali ministarka sporta.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević rekao je da se nada da će reprezentacija u budućnosti nastaviti da postiže dobre rezultate. "Onima kojima nije jasno šta u odbojci znači osvojiti bronzanu medalju ne treba ništa ni objašnjavati. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima. Nijedna medalja nije samo naša, trajaćemo", rekao je Milošević.
Pogledaj vesti o: Odbojka

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.