Kockanje za SP: Kakav Dibala, Papu i Benedeto!

Izvor: Mondo, 05.Okt.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kockanje" za SP: Kakav Dibala, Papu i Benedeto!

Argentini "gori pod nogama" i preti im propuštanje Mundijala prvi put od 1970. godine i Svetskog prvenstva u Meksiku. Selektor "gaučosa" se uprkos tome neće odlučiti na najjači sastav i "zvezde", nego je spremio VELIKA iznenađenja.

"Argentina ima najbolje igrače sveta, ali nemaju tim".

Oštre reči nekadašnjeg argentinskog reprezentativca Rikarda Gareke trebalo bi dobro da prodrmaju sadašnju generaciju koja se suočava sa neodlaskom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetsko prvenstvo u Rusiji, što bi bio prvi propušteni Mundijal za "gaučose" od 1970. godine i Meksika.

Situacija je teška, ali "četa" Lionela Mesija i selektora Horhea Sampaolija dva kola pred završetak kvalifikacija i dalje drži sve u svojim rukama.

Oni će u noći između četvrtka i petka odigrati prvo na "Bombonjeri" meč sa Peruom i u slučaju pobede bili bi nadomak Mundijala, ali bi i dalje morali da osvoje makar bod na gostovanju u Ekvadoru u poslednjem kolu u zavisnosti od rezultata njihovnih takmaca u preostalim mečevima.

Trenutno, Peru "drži" četvrtu poziciju sa 24 boda koja garantuje direktan plasman na SP, dok je Argentina sa isto toliko bodova, i identičnom gol razlikom (+1) uz drastično manje postignutih golova što je glavni "tajbrejker" umesto međusobnih duela, na petoj poziciji koja vodi u baraž i duel sa Novim Zelandom, što opet, ne bi trebalo da bude preveliki izazov za "gaučose".

Sa šestog mesta preti i Čile koji ima 23 boda i ne želi da propusti Mundijal i kao prvog rivala ima Ekvador kod kuće, odnosno Brazil, koji se davno plasirao, u gostima u poslednjem kolu.

Foto: AP/Victor R. Caivano

Peru takođe ima težak zadatak posle Argentine jer im je rival Kolumbija, trećeplasirana reprezentacija kvalifikacija za Mundijal koja ima 26 bodova i nije još uvek sigurno obezbedila plasman u Rusiju. Argentina, već smo pomenuli, nakon Perua gostuje Ekvadoru.

Mnogi su očekivali da selektor Horhe Sampaoli u tim "poslaže zvezde", ali umesto toga on sprema veliku "kocku" i iznenađenje navijačima!

Argentinski mediji prenose da je Sampaoli odlučio da za meč na "Bombonjeri" (1.30 posle ponoći) na klupi ostavi Paula Dibalu i Maura Ikardija, najbolje fudbalere Juventusa i Intera, i da umesto na njih na teren pošalje dvojicu manje poznatih fudbalera.

Mahom većina tamošnjih medija prenosi da će napad predvoditi Dario Benedeto (27) "špic" Boke Juniors, dok će iza njega delovati Alehandro "Papu" Gomez (29), ofanzivni fudbaler Atalante.

Ono što je zanimljivo jeste da su ova dvojica fudbalera debitovala tek ove godine, upravo kod Sampaolija, s tim da je Gomez uspeo i da se upiše u strelce.

Twitter Embed Code

OFFICIAL:

Argentina starting XI to face Peru later today. pic.twitter.com/vhC0wxXpLG

— ~ (@UltraAutistic) October 5, 2017

OFFICIAL:Argentina starting XI to face Peru later today. pic.twitter.com/vhC0wxXpLG— ~ (@UltraAutistic) October 5, 2017

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.