Još 11 ruskih atletičara na SP u Dohi

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 11 ruskih atletičara na SP u Dohi

Međunarodna atletska federacija IAAF izdala je dozvole za 11 ruskih atletičara da se takmiče kao neutralni sportisti na predstojećem Svetskom prvenstvu u Dohi.

Kako se navodi, 11 atletičara, od kojih su šestoro državni šampioni, dobili su specijalne dozvole za takmičenje, pošto je i dalje na snazi suspenzija Atletskog saveza Rusije zbog dopinga.

Među takmičarima u Dobi biće i skakač u vis Mihail Akimenko, koji je u julu skočio 2,33 metara, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi najbolji rezultat ove godine u svetu. Rusija je suspendovana od 2015. godine zbog rasprostranjenog dopinga, ali se od tada više od 120 sportista takmiči pod nazivom "neutralni sportisti".

Svetsko atletsko prvenstvo počinje 27. septembra u Dohi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.