Izvor: Mondo, 15.Nov.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinak odveo "kengure" na Mundijal

Reprezentacija Australije savladala Honduras 3:1 i izborila četvrti uzastopni nastup na svetskim prvenstvima.

Foto: Guliver/Getty Images/Mark Metcalfe

  "Kengure" ćemo posle učešća na Mundijalima u Nemačkoj, Južnoj Africi i Brazilu gledati i na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Australija je u revanš meču baraža za Mundijal 2018 savladala Honduras rezultatom 3:1, golovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kapitena Mileta Jedinka i izborila svoje četvrto uzastopno, ukupno peto učešće na svetskim smotrama. U prvom meču bilo je 0:0.

"Kenguri" su postali redovni učesnici svetskih prvenstava otkako su 2006. godine napustili Fudbalsku konfederaciju Okeanije (OFC) i "prešli" u Aziju, odnosno pod okrilje Azijske fudbalske konfederacije.

Kvalifikacije za prethodna dva Mundijala uspješno su prošli već u grupnoj fazi, a ove godine Australija je morala prvo da prebrodi baraž u Aziji, u kojem je eliminisala Siriju, a potom i u interkontinentalni baraž.

Da je ostala u OFC, to bi za Australiju značio protivnika iz Južne Amerike, međutim kao ekipa iz Azije bolje su prošli i dobili za protivnika ekipu iz CONCACAF zone - Honduras.

Prvi meč, kao i još pet utakmica baraža za Mundijal ove godine, završen je bez golova, a u revanšu Australija je na istoimenom stadionu u Sidneju sa tri gola u mreži ispratila ekipu iz Centralne Amerike i spriječila ju da ponovi uspeh iz prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.

Ekipa koju vodi Horhe Luiz Pinto odolevala je zahvaljujući dobrim reakcijama golmana Donisa Eskobera koji je odbranio pokušaje Behiha i Muja.

Drugo poluvreme donijelo je očekivani pritisak Australijanaca i konačno golove. Mile Jedinak postigao je sva tri - u 54, a potom u 72. i 85. iz penala.

Honduras je uspeo tek da postigne počasni pogodak preko Elisa, međutim, igrao se četvrti minut nadoknade i sve je već bilo gotovo.



Izvor: Youtube

Posle plasmana Australije na Mundijal ostala je samo još jedno slobodno mesto, a ono će biti popunjeno u noći između srede i četvrtka nakon revanš meča baraža između Perua i Novog Zelanda.

Peruanci su u blagoj prednosti jer je prvi meč na Novom Zelandu završen bez golova, pa će imati priliku da pred svojim navijačima u Limi obezbede plasman u Rusiju.

Ukoliko im to uspe, to će značiti i da će Srbija biti u četvrtom šeširu na žrebu grupa SP u Rusiji. Ako Novi Zeland napravi iznenađenje, Danska će u drugi, a "orlovi" u treći šešir.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.