Ivković: Odlučila odbrana na centrima

Izvor: S media, 01.Sep.2010, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: Odlučila odbrana na centrima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je danas u Kajzeriju da je ključ pobede protiv Australije na Svetskom prvenstvu bila dobra odbrana na centrima protivničke selekije.

- Ovo je bilo veliko iskustvo za naš mlad tim. Imali smo nove momente, šutnuli smo 35 trojki, a samo 32 puta za dva poena. Ključ utakmice je bio što smo dobro čuvali centre, dali su nam samo 17 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poena. Ipak, imali smo mnogo izgubljenih lopti, ali smo to pokrili dobrim ofanzivnim skokovima - rekao je Ivković na konferenciji za novinare u Kajzeriju.

- U pripremi meča smo dve stvari označili kao glavne, da sprečimo lake poene i tranziciju, odnosno njihovu snažnu unutrašnju igru - dodao je selektor.

Reprezentacija Srbije u četvrtak se sastaje s Argentinom u poslednjem, petom kolu Grupe A. Od ishoda tog meča umnogome će zavisiti pozicija orlova na tabeli i protivnik u osmini finala.

- Čeka nas neizvesna utakmica. Oni imaju trougao Pridjoni - Delfino - Skola, koji deset godina igra zajedno. Moramo da budemo izuzetno koncentrisani. Nemamo veliki pritisak i bavimo se računicama - zaključio je Ivković.

Selektor reprezentacije Australije Bret Braun priznao je da je razočaran zbog poraza.

- Čestitam selektoru Ivkoviću i njegovoj ekipi. Veoma smo razočarani, jer smo u utakmicu ušli sa verom u pobedu. Srbija je pokazala klasu, ali smo joj bili blizu, stigli smo 13 poena zaostatka. Ovo je veliko iskustvo za nas - kazao je Braun.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivković: "Dobro čuvali centre"

Izvor: B92, 01.Sep.2010

Selektor Srbije Dušan Ivković istakao je posle pobede nad Australijom da je meč odlučila dobra odbrana na centrima rivala...Srbija je u sredu pobedila Australiju 94:79 i zabeležila treći trijumf na Mundobasketu, a u poslednjem kolu sastaje se sa Argentinom..."Ovaj meč je veliko iskustvo za naš...

Nastavak na B92...

Ivković: Ne bavimo se računicama; Krstić: Sad možemo rasterećeno na Argentinu

Izvor: Blic, 01.Sep.2010

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je ključ pobede protiv Australije na Svetskom prvenstvu bila dobra odbrana na centrima protivničke selekije..."Ovo je bilo veliko iskustvo za naš mlad tim. Imali smo nove momente, šutnuli smo 35 'trojki', a samo 32 puta za dva...

Nastavak na Blic...

IVKOVIĆ: ODBRANA DONELA POBEDU NAD AUSTRALIJOM

Izvor: Kurir, 01.Sep.2010

KAJZERI - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je u Kajzeriju da je ključ pobede protiv Australije na Svetskom prvenstvu bila dobra odbrana na centrima protivničke selekije...- Ovo je bilo veliko iskustvo za naš mlad tim. Imali smo nove momente, šutnuli smo 35 'trojki',...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.