Igra, hemija, skor: Srpski rukomet ima budućnost

Izvor: Mondo, 15.Jun.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra, hemija, skor: "Srpski rukomet ima budućnost"

Selektor rukometaša Srbije Ljubomir Obradović odveo tim na Svetsko prvenstvo. "To su bila dva meča kakva reprezentacija odavno nije odigrala", poručio Bogdan Radivojević

Foto: MN Press

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno u drugom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo sa Portrugalom (25:25), ali su izborili plasman na najveću svetsku smotru posle šest godina.

Tim je u odlučujućim mečevima predvodio Ljubomir Obradović, selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ženske selekcije, koji se obavezao da preuzme i muški tim posle otkaza Jovici Cvetkoviću.

"Svakome od nas je dužnost da pomogne državi u teškom trenutku. Nijednog trenutka nisam razmišljao da li ću ili neću, to mi je obaveza. Zato mi je drago što su ovi momci verovali i što smo ostvarili cilj", poručio je Obradović posle duela u Portugalu.

On je naveo da je od starta verovao u tim, pred kojim je svetsla budućnost.

"Bio bih optimista i da je protiv nas igrala bilo koja druga ekipa. Moramo da verujemo u ovaj sastav, imamo budućnost... Imali smo početničke greške, verovatno zbog važnosti meča, ali smo uspešno završili posao", poručio je selektor i dodao da zarad boljih vremena u planu je i formiranje B reprezentacije.

I igrači su pohvalili "hemiju" u timu, ali i apostrofirali odličnu igru koja im je donela uspeh.

"Odigrali smo dve vrhunske utakmice, kakve davno reprezentacija nije odigrala. Prezadovoljni smo selektorom, nikad bolje nije bilo... Sve je na visokom nuvou i zasluženo idemo na SP", rekao je Strelac šest golova u Varzimu, Bogdan Radivojević.

Novi kapiten Nemanja Ilić naveo je da je ponosan na ekipu i stručni štab.

"Voleo bih da stalno budemo na ovom nivou, onda možemo svakog da pobedimo. Presrećan sam što sam kapiten takvim momcima", istakao je Ilić.

Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj igra se od 9. do 27. januara 2019. godine.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.