HAOS U NAJAVI: Mondijal u Rusiji u problemu zbog rasizma

Izvor: HotSport.rs, 04.Nov.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U NAJAVI: Mondijal u Rusiji u problemu zbog rasizma

Savetnik Međunarodne fudbalske federacije za borbu protiv rasizma i diskriminacije, Južnoafrikanac Tokio Seksvejl, ocenio je da bi crnoputi igrači mogli da bojkotuju prvenstvo sveta 2018. i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da zatraži konkretniju akciju protiv rasizma u fudbalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs <<
Seksvejl, bivši južnoafeički politički zatvorenik, protiv je bojkota svetskog šampionata, ali je izrazio zabrinutost što navijači u Rusiji sve češće zlostavljaju igrače na rasnoj osnovi.
– Postoje određeni delovi Moskve gde se osećate nesigurno ako imate moju boju kože. Moguća je opasnost da crni igrači bojkotuju prvenstvo jer će izgubiti poverenje u ruski fudbalski savez, rekao je Seksvejl za AP, prenosi Tanjug.
Iako je Evropska fudbalska unija poslednjih godina kažnjavala ruske klubove zbog rasističkog ponašanja navijača, nacionalni savez nije pokazao spremnost da se time ozbiljnije pozabavi, navodi AP.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.